Index Vakbarát Hírportál

Megszakadt a Barca pocsék hazai szériája, Ansu Fati visszatért

2022. május 1., vasárnap 22:51

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 34. fordulójában a Barcelona 2–1-re legyőzte a Mallorcát, ezzel visszavette a második helyet a tabellán.

Az előző három hazai mérkőzését elveszítő Barcelona erősen kezdte a bennmaradásért küzdő Mallorca elleni mérkőzés, hiszen már az ötödik percben óriási lehetőséget dolgozott ki, de Gavi bal oldali beadása után Pierre-Emerick Aubameyang fejesét hárította a kapus.

A túloldal Fer Nino nagy helyzetével felelt, de estében nem tudott a kapuba találni a mallorcai, ezt követően pedig ismét a Barcelona előtt adódtak esélyek: a héten hosszabbító Ronald Araújo fejese még les miatt nem eredményezett gólt, Memphis Depay viszont Jordi Alba passzát már érvényes körülmények között juttatta a hálóba (1–0).

Ez már a holland támadó 12. gólja volt az idényben, amivel ismét egyedül vezeti a házi rangsort, a télen érkező Aubameyangot (11) a második helyre csúsztatva.

A jó hírre jött egy rossz is, Gerard Piqué nem bírta folytatni, le kellett cserélni, a helyére Eric García érkezett a házigazdába.

Egy-egy veszélytelen lövés maradt a félidő végére (a vendégekénél pont García hibázott), majd a fordulást követően pedig hatalmas nyomást helyezett ellenfelére a házigazda, ami az 54. percben érett góllá, Sergio Busquets 16 méteres lökete a bal alsóban kötött ki (2–0).

Sorra jöttek a Barca újabb lehetőségei, de amikor nagy nehezen végre bement a labda a kapuba, akkor meg les miatt nem volt érvényes Ferran Torres találata.

A hajrá izgalmasabbnak ígérkezett a kelleténél, mivel a Mallorca a semmiből szépített, de az egyenlítésre nem volt esélye (2–1).

A győzelem mellett még egy jó hír azért akadt a katalánok számára, hiszen január 20. óta először léphetett pályára a sérüléséből felépülő Ansu Fati.

A nap többi meccsén elég egyforma eseménysor játszódott le, a vendégek megszerezték a vezetést, a hazaiak pedig a hajrában egyenlítettek – általában egy Milla-góllal.

LA LIGA

34. FORDULÓ

Elche–Osasuna 1–1 (P. Milla 84., ill. Budumir 67. – 11-esből)

Granada–Celta Vigo 1–1 (L. Milla 92., ill. Puertas 72. – öngól)

Rayo Vallecano–Real Sociedad 1–1 (Falcao 77., ill. Sörloth 33.)

Barcelona–Mallorca 2–1 (Memphis 25., Busquets 54., ill. Raillo 79.)

Az élmezőny állása: 1. Real Madrid 81 pont (73–29, már bajnok), 2. Barcelona 66 (63–34), 3. Sevilla 64 (50–28), 4. Atlético Madrid 61 (59–41), 5. Betis 57 (56–38, 33 meccs), 6. Real Sociedad 56 (33–32)

(Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Rovatok