Index Vakbarát Hírportál

Újabb spanyol válogatott sztárral erősít a Barcelona

2022. május 2., hétfő 10:02

Az AS spanyol napilap értesülései szerint megszületett a megállapodás a Barcelona és a Valencia között Carlos Soler klubváltását illetően. A 25 éves középpályásnak 2023-ig van élő szerződése jelenlegi csapatával, de hosszabbítási szándéka nincs a játékosnak, így már idén nyáron értékesítik a játékjogát.

Carlos Soler hatszoros spanyol válogatott középpályás, a Valencia egyik kulcsjátékosa. Egész pályafutása során a klub kötelékében játszott, ahogy mondani szokás, végigjárta a ranglétrát a felnőttcsapatig. Spanyol médiaértesülések szerint nyáron a katalán fővárosba teszi át a székhelyét, miután megszületett a megállapodás a két klub között.

Soler piaci értéke a mérvadó Transfermarkt szerint 50 millió euró, azonban a vételára mindössze 20 millió euró körül mozoghat.

A Valencia kénytelen most értékesíteni játékosát, mivel jövő nyáron lejáró szerződése miatt ez az utolsó lehetőség, hogy ellenértéket kapjon a klub cserébe. 

A 25 éves középpályás az idei szezonban 28 mérkőzésen lépett pályára a bajnokságban, ezalatt 11 találatot jegyzett és 5 gólpasszt osztott ki. Érkezésével minden bizonnyal Frenkie de Jong távozása is biztosra vehető a katalánoknál. 

A klub tagad

Érdekesség, hogy a Valencia hivatalos közleményben reagált és cáfolta a híreket. Elmondásuk szerint nem kötöttek megállapodást a Barcelonával Soler átigazolása kapcsán, és a tárgyalások a játékos szerződése meghosszabbítása érdekében zajlanak. 

Borítókép: Getty Images)

Rovatok