Index Vakbarát Hírportál

Gálázva nyerte meg az angol másodosztályú bajnokságot a Fulham

2022. május 3., kedd 12:54

Az élvonalba jutását már korábban bebiztosító Fulham a vendég Luton 7–0-s kiütésével nyerte meg az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság idényét egy fordulóval a zárás előtt hétfő este – írja az MTI.

A londoni csapatból hat játékos is betalált a Luton ellen, a szerb Alekszandar Mitrovicy volt az egyetlen duplázó.

A csatár 43 meccsen 43 gólnál jár, ami rekord a Championshipben azóta, hogy 1992-ben létrehozták a Premier League-et.

A Fulham lett az elmúlt két évtized első másodosztályú együttese, amely egy szezonon belül több mint 100 gólt szerzett – 106-nál tart –, és ezt úgy érte el, hogy idegenben és otthon is több mint 50 alkalommal volt eredményes. Utóbbihoz hasonló mutatót legutóbb az 1960–1961-es idényben a Tottenham Hotspur produkált.

A Fulhamnek ez volt a szezonbeli harmadik 7–0-s győzelme, korábban a Blackburn Roverst és a Readinget is ilyen arányban verte.

A szurkolók a hétfő esti összecsapás lefújása után ellepték a Craven Cottage gyepét, hogy együtt ünnepeljenek a futballistákkal, később azonban kitessékelték a drukkereket, a csapat ugyanis átvette a bajnoki címért járó trófeát.

A Fulham szombaton a Sheffield United vendégeként zárja a szezont. A Sheffield ötödik, és a hatodik Lutonhoz hasonlóan 72 pontos, ez a pozíció még mindkét együttesnek rájátszást ér.

Az utolsó forduló előtt a második helyen álló Bournemouthnak van a legnagyobb esélye arra, hogy az automatikus feljutást érő pozícióban végezzen, ehhez nem szabad elveszítenie kedd (ma) este a harmadik helyezett Nottingham Forest elleni, korábbról elhalasztott meccsét. A Bournemouthnak 82, a Nottinghamnek 79 pontja van, negyedik a Huddersfield szintén 79 ponttal. A szombati záró fordulóban a Bournemouth a nyolcadik Milwallt fogadja, a Nottingham a 18. Hull City vendége lesz. A Huddersfieldhez a 17. Bristol City látogat, a Luton pedig a 21. Readinget látja vendégül. Az első kettő feljut a Premier League-be, a 3–6. helyezettek között pedig rájátszásban dől el a harmadik feljutó csapat kiléte.

A Deloitte könyvvizsgáló cég tavalyi kimutatása szerint az élvonalba jutás 240 millió dollárt ér.

Rovatok