Index Vakbarát Hírportál

A szurkolók már a meccs előtti napon tűzijátékkal lőtték a rendőröket Marseille-ben

2022. május 5., csütörtök 13:35

Szurkolói összecsapások miatt húsz személlyel szemben intézkedtek a rendőrök szerda este Marseille-ben, ahol a házigazda francia együttes a labdarúgó Konferencia Liga elődöntőjének visszavágóján, csütörtök (ma) este a Feyenoordot látja vendégül.

A rendőrkapitányság közlése szerint az előállítottak többsége Marseille-drukker. Helyi beszámolókból kiderül, hogy a vendégdrukkerek nagy létszámban gyűltek össze a kikötő közelében lévő bárok teraszán francia és holland rendőrök felügyelete mellett. 

A két csapat ultrái este is folytatták a randalírozást. Az alábbi videón látható, hogy a pirotechnika akkor sem maradt ki a két tábor harci repertoárjából.

A találkozót kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítették, a közrendre és a vendégdrukkerekre mintegy ezer rendőr felügyel a város szurkolói zónának kijelölt részén, a belvárosban és a stadionnál. Az arénába körülbelül 3200 vendégszurkolót várnak, míg becslések szerint további 1000-1500 holland érkezhetett Marseille-be kifejezetten a meccs miatt, de jegy nélkül.

A marseille-i Stade Vélodrome egy része az európai szövetség (UEFA) büntetése miatt le lesz zárva, a szervezet a görög PAOK elleni negyeddöntőben történt incidensek miatt marasztalta el a francia klubot.

Múlt héten a Feyenoord házigazdaként 3–2-re nyerte a párharc első felvonását.

(MTI/Index)

(Borítókép: Feyenoord-szurkolók a Feyenoord–Marseille-mérkőzésen Rotterdamban. Fotó: ANP / Getty Images) 

Rovatok