Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas verést kapott a Manchester United a Premier League-ben

2022. május 7., szombat 20:49

A 9. helyen álló Brighton fölényes, 4–0-s győzelmet aratott vendége, a tabellán 6. Manchester United felett az angol labdarúgó Premier League 36. fordulójának szombati játéknapján.

A Brighton a 15. percben szerzett vezetést Moises Caicedo góljának köszönhetően, és a vezetést a szünetig meg is tartott Graham Potter alakulata.

Fordulás után aztán egy 11 perces rövidzárlat teljesen megpecsételte a manchesteriek sorsát: 

Marc Cucurella, Pascal Gross és Leandro Trossard révén a 49. és a 60. minutum között a hazaiak háromszor mattolták a vörös ördögöket, akiknek erejéből még szépítésre sem futotta.

A Brighton története legnagyobb különbségű győzelmét aratta az angol labdarúgó-bajnokságban, a United pedig már 56 gólt kapott a Premier League-ben, ami negatív rekord az egyesületnél.

A bronzérem megszerzésében bízó Chelsea hazai környezetben döntetlenre végzett a Wolverhamptonnal az angol labdarúgó Premier League 36. fordulójában.

A szombat délutáni program legizgalmasabb párosításában a Chelsea hazai pályán Romelu Lukaku duplájával 2–0-ra elhúzott a legutóbbi három PL-összecsapását elveszítő együttessel szemben, amely a bajnokságban 1979 márciusa óta nem győzte le a Chelsea-t a Stamford Bridge-en. 

Ez ezúttal sem sikerült, viszont a szépítést követően a 97. percben az egyenlítés azért összejött neki.

A Brentford hazai környezetben simán elintézte a Southamptont az alsóházi csapatok meccsén, ahogyan az Aston Villa is meglepően magabiztosan nyert a Burnley otthonában.

A mérkőzés hajrájában emberhátrányban játszó Watford kikapott a Crystal Palace-től, így megpecsételődött a sorsa: a Norwich City után második csapatként kiesett a Premier League-ből.

ANGOL PREMIER LEAGUE
36. forduló

Brentford–Southampton 30 (20)

BurnleyAston Villa 13 (02)

ChelseaWolverhampton 22 (00)

Crystal PalaceWatford 10 (10)

Brighton–Manchester United 4 –0 (1 –0)

később:

Liverpool FC–Tottenham Hotspur 20.45

vasárnap:

ArsenalLeeds United 15.00

Leicester CityEverton 15.00

Norwich CityWest Ham United 15.00

Manchester CityNewcastle United 17.30

(Borítókép: Matthew Ashton / AMA / Getty Images Hungary)

Rovatok