Index Vakbarát Hírportál

A kiesés ellen menekülő MTK belerondított a Fradi bajnokavatásába

2022. május 7., szombat 22:47

Az MTK Budapest háromgólos győzelmet aratott a már bajnok Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának szombati örökrangadóján, így életben tartotta bennmaradási esélyeit.

A kék-fehérek közel húsz év, 2002 szeptembere után tudták begyűjteni a három pontot a fővárosi rivális otthonában, míg a szerdai kupadöntőre készülő zöld-fehéreknek megszakadt 16 tét- és 12 bajnoki mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata.

 Az MTK a sikerével két pontra csökkentette hátrányát az éppen bennmaradó, 10. helyezett Budapest Honvéddal szemben az utolsó forduló előtt.

Bár a budapesti kék-fehéreknek mindenképpen nyerniük kellett bennmaradási reményeik életben tartásához, mégis elsősorban a biztonságra helyezték a hangsúlyt, így egyértelműen a sorozatban negyedszer bajnok Ferencváros irányította a játékot. Az iram nem volt túl nagy, az MTK pedig szervezetten védekezett, így kevés lehetőséget hozott az első játékrész, a vendégeknek például egyetlen kaput eltaláló kísérlete volt.

A második félidő váratlan MTK-helyzettel kezdődött, ekkor még a keresztléc kisegítette Bogdán Ádámot, azonban az egyre bátrabban futballozó vendégek a harmadik lehetőségüket már gólra váltották, Futács Márkó remek találatának köszönhetően.

Hátrányban újra aktívabb lett a Ferencváros, de továbbra is sok pontatlanság csúszott a játékába, így nem tudott egyenlíteni a lefújásig, sőt, a hajrában az MTK egy második találattal bebiztosította a számára létfontosságú győzelmet, majd a hosszabbításban a kegyelemdöfést is megadta.

Mindez azonban nem szegte kedvét a klub 33. bajnoki címét ünneplő ferencvárosi szurkolóknak, akik a meccs után a pályán tekinthették meg a díjátadó ceremóniát, amelynek során Bánki Eriktől és Csányi Sándor MLSZ-elnöktől a játékosok megkapták aranyérmüket, majd magasba emelhették az OTP Bank Liga legjobbjának járó trófeát is. Ezt megelőzően, a hagyományoknak megfelelően, a csapatkapitány, Dibusz Dénes Fradi-sálat kötött Albert Flórián szobrának nyakába, amihez a csapat tagjai 33-as számmal ellátott zöld egyenpólóban vonultak.

MAGYAR OTP BANK LIGA
32. forduló

Ferencvárosi TC–MTK Budapest 0 3 (0 0)

Groupama Aréna, 13 199 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Futács (59., 92.), Miovski (84.)ű
sárga lap: Vécsei (83.)

(Borítókép: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok