Index Vakbarát Hírportál

Több mint százezer jegyet igényeltek a frankfurtiak az El-döntőre

2022. május 10., kedd 12:00

Az Eintracht Frankfurt szurkolóitól több mint százezer jegyigénylés érkezett a Glasgow Rangers elleni jövő szerdai labdarúgó Európa-liga-döntőre, noha a klub mindössze tízezer belépőt kap a sevillai mérkőzésre.

„Nagy érdeklődésre számítottunk, de ami az elmúlt 48 órában történt, az egyszerűen gigantikus, minden várakozásunkat felülmúlja” – mondta a klub igazgatótanácsának tagja, Axel Hellmann.

Hozzátette: nagyon örülnek ennek a nagy érdeklődésnek, és mindent elkövetnek, hogy minél több szurkolójuk jegyhez jusson, ezzel együtt tudják, hogy sokaknak csalódniuk kell majd.

A frankfurti stadionban óriáskivetítőn is lehet majd követni a sevillai eseményeket, Hellmann szerint hamarosan erre az eseményre is elfogynak a belépők, és várhatóan sokan utaznak majd el Spanyolországba azok közül, akik nem jutnak jegyhez a döntőre. 

A Barcelona elleni negyeddöntőben például harmincezer frankfurti szurkoló foglalt helyet a Camp Nouban.

Az Eintracht Frankfurt 1980 óta először játszhat európai kupadöntőt; akkor megnyerte az Európa-liga elődjét, az UEFA-kupát a Borussia Mönchengladbach ellenében. Annak idején még oda-vissza vágós finálét rendeztek.

(Borítókép: Picture Alliance / Getty Images Hungary)

Rovatok