Index Vakbarát Hírportál

10 hónapos kihagyás után visszatért az olaszok Eb-hőse

2022. május 10., kedd 08:55

A Fiorentina otthon 2-0-ra legyőzte az AS Romát az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának hétfő esti zárómérkőzésén, a vereség ellenére azonban volt némi okuk az örömre a fővárosiaknak: 10 hónapos kihagyás után újra pályára léphetett a tavalyi Európa-bajnokságon súlyosan megsérülő Leonardo Spinazzola.

A hazaiak már a 11. percre kétgólos előnyhöz jutottak Nicolas Gonzalez és Giacomo Bonaventura találatának köszönhetően, az eredmény pedig azt követően már nem változott. 

A Fiorentina három vereség után nyert ismét a Serie A-ban, a fővárosi gárda négy forduló óta nyeretlen, ezeken két döntetlen mellett másodszor kapott ki. A firenzei együttes pontszámban beérte római riválisát.

A meccs hajrájában viszont 10 hónapos kihagyást követően ismét tétmeccsen léphetett pályára az Eb-győztes olasz válogatott kulcsembere, Leonardo Spinazzola.

A balhátvéd a kontinenstorna negyeddöntőjében, Belgium ellen szenvedett Achilles-ín-szakadást, meg is kellett műteni, pedig addig Roberto Mancini alakulatának egyik legjobbja volt.

(Borítókép: Gabriele Maltinti / Getty Images Hungary)

Rovatok