Index Vakbarát Hírportál

A Man. United lenyúlná a Chelsea elől az „új Beckhamet”

2022. május 11., szerda 14:27

A német Kicker információja szerint a Manchester United arra készül, hogy a Chelsea elől megkaparintsa a stuttgarti Borna Sosát, akit szimplán csak az új David Beckhamként aposztrofálnak.

A 24 éves futballista kivételes beadási képessége, valamint hosszú szőke haja miatt került szóba a párhuzamnál, amihez persze az sem ártott, hogy saját magát is az angol válogatott korábbi kapitányához hasonlította.

Ugyanakkor amíg a vörös ördögök korábbi legendája a középpálya jobb szélén mozgott otthonosan, addig a 24 éves horvát balhátvédként tevékenykedik.

Sosa 2018-ban hatmillió euróért cserébe érkezett a Dinamo Zagrebtől a Stuttgarthoz, ahol azóta 82 tétmeccsen 23 gólpasszt jegyzett.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Transfermarkt.de által húszmillió euróra taksált védőt a Chelsea kaparinthatja meg Ben Chilwell lehetséges utódjának, most a Kicker viszont már arról ír, hogy Erik ten Hag érkezése megnyitja a kaput Sosa előtt a manchesteriekhez, mivel a jelenleg még az Ajaxot trenírozó holland igencsak szeretné őt a csapatában tudni.

A Stuttgart az utolsó forduló előtt a 16., osztályozós helyen áll, három ponttal lemaradva a már biztosan bennmaradást érő 15. helytől (Hertha BSC), illetve három ponttal előrébb szerepelve, mint a már kieső 17. (Arminia Bielefeld). Ha marad 16. az együttes, akkor jelen állás szerint a Hamburg lenne az ellenfél az élvonalbeli tagságért kiírt rájátszáson.

Azt alighanem részletezni is felesleges, hogy kiesés esetén a Stuttgartnak vajmi kevés esélye van megtartani egyik legnagyobb értékét, de ha az angol topklubok valóban akcióba lépnek, akkor bennmaradás esetén is könnyedén lecsaphatnak rá, hiszen 25-30 millió euró kipengetése aligha jelenthet gondot számukra.

(Borítókép: Harry Langer / DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok