Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United bankot robbantana a Barcelona sztárjáért

2022. május 12., csütörtök 13:11

Egybehangzó nemzetközi sajtóhírek szerint a Manchester United támadásba lendül a Barcelonát erősítő Frenkie de Jongért.

Kis túlzással az átigazolásokkal foglalkozó összes bennfentes hozta csütörtökön a hírt, hogy a vörös ördögök a katalánok 25 éves holland középpályását próbálják megszerezni nyáron.

A gránátvörös-kékek pénzügyi helyzete (és erősítési szándékuk) miatt nem zárkóznak el a korábbi Ajax-játékos eladásától, igaz, csak akkor, ha legalább 75 millió eurót kapnak érte.

Xavi mindenesetre nem szeretne megválni tőle (ahogy De Jong sem távozna), de megérti, ha a pénzügyi helyzet miatt áldozatokat kell hozni.

Az átigazolási ügyekben járatos Fabrizio Romano kiemeli, hogy valóban megkezdődtek az egyeztetések a felek között, ugyanakkor jelen állás szerint nincs még egyezség.

Frenkie de Jong 2019 nyarán 86 millió euróért igazolt Amszterdamból Barcelonába, ahol azóta 138 tétmérkőzésen lépett pályára.

Az biztos, hogy a Manchester United élére kinevezett Erik ten Hag minden tőle telhetőt megtesz, hogy volt amszterdami játékosát a PL-csapathoz csábítsa, ahogy a 2020-ban érkező Donny van de Beek számára is új távlatok nyílnak az Ajaxtól érkező mesterrel.

(Borítókép: Eric Alonso / Getty Images)

Rovatok