Index Vakbarát Hírportál

Drámai kupadöntő, 11 év után marad trófea nélkül a Juventus

2022. május 12., csütörtök 08:59

Az Inter nyerte az Olasz Kupát, mivel a római fináléban hosszabbítás után 4–2-ra legyőzte a Juventust.

A találkozót az Inter kezdte jobban, hiszen Nicolo Barella már a 7. percben betalált (1–0), de a szünet után a Juventus percek alatt fordított, Alex Sandro egyenlítése után Dusan Vlahovics is eredményes volt (1–2).

A 80. percben Hakan Calhanoglu büntetőből hosszabbításra mentette a meccset, majd a ráadásban Ivan Perisic is értékesített egy tizenegyest. Percekkel később akcióból is gólt szerzett, így a milánói együttes végül 4–2-re nyert – Massimiliano Allegri pedig a negyedik Inter-találat után piros lapot kapott.

A Juventus így a Szuperkupa után az Olasz Kupában is ezüstérmesként zárt, a BL-ben a nyolcaddöntőben búcsúzott, a bajnokságban pedig nem végezhet már a harmadik helynél jobban (igazából a dobogós Napolitól is négy pontra van két fordulóval a vége előtt, szóval ez is több mint kérdéses), vagyis 2011 óta először zár trófea nélkül egy évet.

Amikor legutóbb a rekordbajnok trófea nélkül maradt, akkor az Inter nyerte a Szuperkupát (pipa), az Olasz Kupát (pipa), a Milan pedig a bajnokságot – az Intert megelőzve. A piros-feketék két ponttal vezetik a Serie A-t, a városi rivális előtt…

OLASZ KUPA

DÖNTŐ

Inter–Juventus 4–2 – hosszabbítás után

Gólszerzők: Barella (7.), Calhanoglu (80. – 11-esből), (Perisic 99., 102. – az elsőt 11-esből), ill. Alex Sandro (50.), Vlahovics (52.)

(Borítókép: Jonathan Moscrop/Getty Images)

Rovatok