Index Vakbarát Hírportál

Csercseszov nem iszik alkoholt, de egy pohár pezsgőt félretetetett magának

2022. május 12., csütörtök 06:08

A Ferencváros magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott a Paks felett a Magyar Kupa szerda esti döntőjében. Így értékeltek a főszereplők.

„El kell ismerni, fölénk nőtt a Fradi ezen a meccsen” – kezdte az értékelést a paksiak edzője, Bognár György, majd így folytatta:

Nem tudom elmarasztalni a játékosaimat, a motivációjukkal nem volt gond, de a Ferencváros sokkal labdabiztosabb, kreatívabb volt nálunk, ezen az estén játéktudásban nem volt egy súlycsoportban a két együttes.

Bognár György elárulta, a finálé érdekében az utóbbi bajnoki mérkőzéseket beáldozta, hogy a sérülésből visszatérő kulcsemberek játszhassanak a döntőben, ám ez is kevésnek bizonyult.

A napokban felröppentek a hírek, hogy a szakember nyáron elhagyhatja a Tolna megyei alakulatot és az MTK-nál lehet sportigazgató. Minderről szűkszavúan beszélt:

„Valóban tárgyaltam az MTK-val, meghallgattam az ajánlatukat, egyelőre azonban még nem írtam alá semmit, így nincs végleges válaszom.”

Vécsei Bálint, a Ferencváros játékosa így értékelt az M4 Sport kamerái előtt: „Minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy megnyerjük a döntőt. Jó volt a védekezésünk, szép támadásokat vezettünk, a Paks erősségeit pedig sikerült kikapcsolnunk. Le a kalappal a közönség előtt, nagyszerű élmény volt ebben a hangulatban futballozni. Megérdemelten hódítottuk el a kupát, de nem dőlhetünk hátra, hiszen szeretnénk ott lenni a Bajnokok Ligája csoportkörében, ehhez viszont még jobban össze kell csiszolódnunk.”

Éreztem, fáradok, rálőttem

A mérkőzés legjobbjának megválasztott, két gólt szerző Franck Boli, a Ferencváros csatára boldogan nyilatkozott a lefújást követően:

„Semmilyen fináléban nem dupláztam még korábban, de a győzelmünknek sokkal jobban örülök. Akkor is nagyon boldog lennék, ha úgy emeljük fel a trófeát, hogy nem találok be a kapuba. Nagyszerű labdákkal szolgáltak ki a társak, az elsőnél úgy éreztem, van még lehetőségem átvenni és befordulni, a másodiknál viszont már éreztem, hogy fáradok, ezért lőttem rá inkább messziről” – jegyezte meg viccesen az elefántcsontparti támadó.

Sztanyiszlav Csercseszov is humoránál volt a sajtótájékoztatón, több válaszával is megnevettette az újságírókat.

Ne kérdezzenek túl sokat, mert minél előbb vissza akarok menni a csapathoz pezsgőzni. Remélem, félretettek nekem is egy pohárral. Igaz, én nem iszom alkoholt… 

Természetesen a meccsről is szót ejtett a Fradi orosz vezetőedzője:

„Korábban azt mondtam, hogy egy döntőben nem játszani kell, hanem megnyerni azt, szerencsére sikerült. Örülök, hogy kiszolgáltuk a csodálatos szurkolóinkat, akik ezúttal is félelmetes hangulatot teremtettek a lelátókra.”

Némi meglepetésre Tokmac Nguen kimaradt a Fradi keretéből, Csercseszov elárulta, a norvég támadó sérülés miatt hagyta ki a finálét. A mester aztán a szűk félévet is értékelte.

„Január 3-án érkeztem, 27-én pedig már meccsünk volt. Nehezen indult a közös munka, hiszen volt olyan játékos, akinek a nevét sem tudtam, mert nem találkoztam vele. Vagy azért mert ő lett covidos, vagy azért, mert én. A 24 nap felkészülésből maximum hetet tudtunk együtt gyakorolni a teljes kerettel, így várható volt, hogy lesznek nehézségeink az elején. Utána viszont minden a helyére került, ezt bizonyítja a bajnoki címünk és a mostani kupagyőzelem is.”

Győzelem után edzés

Csercseszov a Legia Warszawa edzőjeként is duplázott, arra a kérdésre viszont, hogy tud-e különbséget tenni a Lengyelországban és a Magyarországon elért sikerek között, diplomatikus választ adott.

Hogy tehetnék különbséget a gyermekeim között? Nem mondhatom azt, hogy az egyiket jobban szeretem a másiknál. Mindkettőre ugyanolyan büszke vagyok!

A jövővel kapcsolatban elmondta, bízik benne, hogy a nyári felkészülés zökkenőmentesebb lesz a télinél. „Szeretnék egy normális edzőtábort, minőségi edzőmeccsekkel, ahol megfelelően tudunk felkészülni az előttünk álló új kihívásokra. Nem tudom, mennyire alakul majd át a keret, de nem is érdekel, mindig elégedett vagyok azzal, amim van, sohasem álmodozom többről. Nekem a mostani Ferencváros a legerősebb és a jelenlegi keret a legjobb a világon!”

És hogy vajon kapnak-e kimenőt vagy szabadnapot az ünneplő játékosok? 

„Szabadnapot? Holnap 10-kor fotózással kezdünk a tréningközpontban, aztán edzés!”

A Fradi kupagyőzelmével az is eldőlt, hogy az OTP Bank Ligában már biztos negyedik MOL Fehérvár indulhat a Konferencia-ligában a dobogós Kisvárda–Puskás Akadémia-duó mellett, míg a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőiből kezdheti meg a nemzetközi menetelést.

(Borítókép:  Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Ferencvárosi TC–Paksi FC-mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. május 11-én /  Szigetváry Zsolt, MTI)

Rovatok