Index Vakbarát Hírportál

Az FTC elleni vereséggel búcsúzott a Gyirmót

2022. május 14., szombat 17:07

A sereghajtó Gyirmót a bajnok és kupagyőztes Ferencvárostól elszenvedett 2–1-es vereséggel búcsúzott az élvonaltól a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának szombati játéknapján.

Felszabadult játékot hozott a már bajnok Ferencváros és a sereghajtóként biztos kieső Gyirmót összecsapásának első félideje. A csapatok támadó futballal szórakoztatták a közönséget, de az esélyesebb fővárosiak voltak veszélyesebbek. 

A zöld-fehérek sokáig nem tudták gólra váltani fölényüket, mígnem a szünet előtti utolsó pillanatokban Fortune Bassey sokadik helyzetét végül gólra váltotta.

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, azaz az FTC jó lehetőségeket dolgozott ki, de Rusák Edvárd remek védéseinek köszönhetően nem nőtt a különbség.

A hazaiak aztán szórványos támadásaik egyikéből Varga Barnabás találatával váratlanul egyenlítettek, sőt, majdnem a vezetést is megszerezték, de a második góljukat les miatt érvénytelenítették. A fővárosi csapatot nem zavarta meg a rövidzárlat, továbbra is fölényben játszott, végül Eldar Civic góljával megérdemelten távozott három ponttal Gyirmótról.

MAGYAR OTP BANK LIGA
33. forduló:

Gyirmót FC Győr–Ferencvárosi TC 1–2 (0–1)
Gyirmót, 2628 néző. Vezette: Zierkelbach P.
gólszerző: Varga B. (57.), illetve Bassey (45+1.), Civic (78.)
sárga lap: Hasani (43.), Szegi (50.), illetve Redzic (82.)

Rovatok