Index Vakbarát Hírportál

A győztes rangadó után hajszálnyira került a Milan a scudettótól

2022. május 15., vasárnap 19:56

A Serie A utolsó előtti, 37. fordulójában az AC Milan 2–0-ra legyőzte otthon az Atalantát, ezzel rendkívül közel került a bajnoki cím elhódításához.

A Milan és az Atalanta számára is jelentős téttel bírt a vasárnapi rangadójuk, hiszen a piros-feketék egy győzelemmel karnyújtásra kerülhettek a bajnoki címtől (sőt egy Inter-botlással már vasárnap pezsgőt bonthattak volna), míg a bergamóiak európai kupaszereplést érő helyekért küzdenek.

Ez rá is nyomta a bélyegét az első félidőre, ami roppant eseménytelenül zajlott le. A fordulás után sebességet váltott a Milan, agresszíven letámadott, és ez meg is hozta az eredményét. Egy véleményes labdaszerzés után Junior Messias indította Rafael Leãót, aki fejjel szöktette magát, sebességből megverte a védőjét, majd Juan Musso lábai között a kapuba lőtt. A vendégek hiába reklamálták a szerelést, Daniele Orsato jelezte, hogy nem történt szabálytalanság.

Az utolsó negyedóra előtt növelte előnyét a bajnokaspiráns, méghozzá nem akármilyen találattal:

Theo Hernández a saját 16-osa előtt lecsapott a labdára, majd levágott egy laza 70-80 méteres sprintet, elfektette a fél Atalantát, végül 15 méterről ballal kilőtte a bal sarkot.

Zseniális szóló volt!

A maradék időben a vendégek mindent megtettek a szépítésért, de nem jártak sikerrel, a Milan így egy fordulóval a vége előtt öt pontra növelte az előnyét a tabella élén, és várhatta az esti Cagliari–Inter-meccset, ahol a városi rivális pontvesztése esetén bajnoki címet ünnepelhetett volna már ma. A fekete-kék alakulat azonban 3–1-re hozta a kötelezőt, így a scudetto sorsa az utolsó körben dől el, amit a Milan 83, az Internazionale 81 ponttal vár.

Délután elbúcsúzott Nápolyban a helyi klubikon, Lorenzo Ingsigne, aki az idény végén elhagyja a Napolit, és a Toronto FC-hez igazol. Az utolsó hazai meccse emlékezetesre sikerült, betalált büntetőből, a 88. percben vastaps közepette hagyta el a pályát, csapata pedig 3–0-ra legyőzte a Genoát, és bebiztosította a dobogós helyét. A vendégek ezzel a vereséggel biztosan kiesnek a Serie A-ból.

Eredmények:
Bologna–Sassuolo 1–3
Napoli–Genoa 3–0
Milan–Atalanta 2–0
Cagliari–Internazionale 1–3

Rovatok