Index Vakbarát Hírportál

Futballcsapat még nem írt ilyen levelet a szurkolóinak

2022. május 18., szerda 11:57

Levelet írt az Eintracht Frankfurt labdarúgócsapata a szurkolóinak a szerda esti Európa-liga-döntő előtt. A német gárda így próbálja még jobban feltüzelni a saját drukkereit.

Az utóbbi hetekben az egész világ megismerhette a frankfurti szurkolókat, akik Barcelonába több tízezren kísérték el csapatukat annak ellenére, hogy csak ötezer jegyet kaptak. Miután 30 ezren mégis bejutottak a Camp Nouba, a katalánok elnöke arról beszélt, hogy szégyelli magát a vendégszurkolók létszáma miatt. 

Szerda este a Rangers lesz a „sasok” ellenfele a fináléban a Sevilla 44 ezer fő befogadására alkalmas stadionjában. A találkozóra több mint százezer jegyet igényeltek, ennyien azonban biztosan nem lesznek ott a létesítményben.

A klub úgy gondolta, levelet ír a szurkolóinak, hogy megköszönje a buzdítást, és biztosítsa a szimpatizánsokat arról, hogy érezhető a támogatásuk, bárhol is vannak.

Kedves Eintracht család,

amikor ezeket a sorokat olvassátok, már úton vagyunk Sevillába. Ez egy egészen különleges hely lehet számunkra. Néhány héttel ezelőtt, a Real Betis elleni idegenbeli mérkőzésünkön megtapasztalhattuk a város szépségeit és az andalúzok vendégszeretetét. Közülünk sokan érezhettük a sevillaiak kedvességét és nyitottságát

– kezdődik a levél.

Nem nyaralni megyünk Spanyolországba. Tisztában vagyunk, hogy ez mekkora lehetőség a klubnak és mindannyiunknak. Egy remek csapat ellen, egy erős Ranges ellen mindent meg kell tennünk, hogy 42 év után ismét Frankfurtba vigyük a trófeát. Izgatottan várjuk a döntőt, amely megtestesíti mindazt, ami egyedivé teszi a futballt. Két nagyon motivált együttes, két szenvedélyes szurkolótábor és egy kiváló döntőhelyszín. A Ramón Sánchez-Pizjuán Stadionban gigantikus lesz a hangulat.

Tudjuk, hogy mögöttünk álltok. A ti támogatásotok vitt el minket a döntőig. Tudjuk, most is itt vagytok! Akár a stadionban, akár Frankfurtban, az 50 ezer szurkolóval a közösségi meccsnézésen, akár a sörkertekben, a nappaliban vagy egy kocsmában. Érezzük az energiátokat! És megcsináljuk, amit közösen, együtt megérdemlünk!

Élvezzétek a döntőt!

A Ti csapatatok

A döntő 21 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

(Borítókép: Az Eintracht Frankfurt szurkolói ünnepelnek 2022. május 5-én UEFA Európa Liga-elődöntő visszavágó labdarúgó-mérkőzése után. Fotó:  CHRISTOF STACHE / AFP)

Rovatok