Index Vakbarát Hírportál

A Bayern München elrabolta az Ajax játékosát

2022. május 24., kedd 13:22

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Bayern München hivatalos honlapján jelentette be Nusszer Mazraui szerződtetését.

A 24 éves marokkói jobbhátvéd szabadon igazolhatóként érkezett az Ajaxtól, és 2026 nyaráig szóló szerződést kötött a német rekordbajnokkal.

Mazraui nyolcéves korában került az amszterdamiak utánpótlásába, ahol a ranglétrát kijárva 2018-ban lett a felnőttkeret tagja.

A tizenkétszeres válogatott futballista védő munkája mellett 136 tétmérkőzésen tíz gólt és kilenc gólpasszt is berakott a közösbe, az együttessel három bajnoki címet, két kupát és egy Szuperkupát nyert.

Mazraui alapembere volt a a 2018–2019-es idényben BL-elődöntőig menetelő Ajaxnak, amely végül a 96. percben bukta el a fináléba jutást.

Már az első tárgyalásoktól kezdve jó érzésem volt a Bayernnel kapcsolatban, örömmel csatlakozom Európa egyik legnagyobb klubjához. A csapat sorozatban tizedik alkalommal lett bajnok, és a BL következő idényének egyik fő esélyese. Azért választottam ezt a klubot, mert itt megnyerhetem a legnagyobb trófeákat

– mondta beköszönőjében a 24 éves futballista.

(Borítókép: Soccrates / Getty Images)

Rovatok