Index Vakbarát Hírportál

Nézni is fájdalmas: így ünnepelt a csapat, mielőtt rájött, hogy feleslegesen – videó!

2022. május 30., hétfő 09:52 | aznap frissítve

Drámai csatákat hozott a spanyol másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó fordulója, közte egy igazán szívszorító jelenettel Oviedóban.

Történt ugyanis, hogy az előző fordulóban rangadót bukó Real hazai pályán megtette a kötelezőt, 3–2-re legyőzte az Ibizát, de ahhoz, hogy a feljutásról döntő playoff (3–6. hely) bejusson, az is kellett, hogy a Girona kikapjon a Burgos vendégeként.

A lefújás után a közönség soraiban hirtelen elkezdett terjedni, hogy a Burgos megszerezte a vezetést a ráadásban, ezt követően pedig tombolás és ünneplés vette kezdetét, majd a játékosok szomorúan konstatálták, hogy valójában maradt a 0–0, és az egymás elleni eredmények miatt a Girona bizony elvitte előlük a hatodik helyet.

Utóbbi együttes az Eibarral találkozik a playoff első körében, és ha lehet, itt még drámaibb volt a végjáték.

A zárást élen kezdő gárda ugyanis az utolsó körben a már biztosan kieső, tök utolsó Alcorcóntól kapott ki, így végül az Almería (81) és a Real Valladolid (81) megelőzte végül a 80 pontig jutó Eibart, és ez a két csapat jutott fel automatikusan a La Ligába.

A playoff másik ágán a sorozatban öt meccset megnyerő, így negyedikként záró Las Palmas fogadja a sorozatban három bajnokit elbukó, így ötödikként végző Tenerifét a Kanári-szigetek derbijén.

Rovatok