Index Vakbarát Hírportál

Bajban a kolozsváriak – mindenki távozhat a bajnoktól?

2022. június 1., szerda 10:19

A román FANATIK arról számolt be, hogy nagy anyagi gondok vannak a Bajnokok Ligája-induló kolozsvári CFR-nél, ami miatt a játékosok kérvényezhetik szerződésük felbontását.

Az erdélyi együttes zsinórban ötödik alkalommal lett román bajnok, 2008 óta pedig összességében nyolcadik aranyérmét nyerte. 

Dan Petrescu futballistái ugyanakkor úgy vonulhattak a nyári szünetre, hogy három hónapja nem kapták meg a fizetésüket, így pedig kérvényezhetik szerződésük felbontását, és szabadon távozhatnak – teszi hozzá a lap. 

A FANATIK beszámolója szerint Ioan Varga ígéretet tett arra, hogy rendezi a hiányosságokat (legalább részben) június 7-ig.

Fontos lenne a klub számára, hogy megtartsa legjobb játékosait, hiszen hamarosan kezdődik a Bajnokok Ligája új kiírása, melyben négy kört kell sikeresen megtennie a kolozsvári csapatnak a főtáblához, egy jó szereplés pedig sokat segíthetne az anyagi helyzeten.

A lap szerint a klubnak 26 millió eurós tartozása van, amin nem segített, hogy az egész liga legmagasabb fizetéseit itt osztogatják (vagyis hát most már inkább a múlt idő az indokolt): 700 ezer euró a játékosok havi bére.

A költségek rendezése mellett fontos lépés lesz néhány játékos távozása – itt főleg a vezetőedző elképzeléseibe nem férő, magas fizetésű futballisták jöhetnek szóba.

(Borítókép: Flaviu Buboi/NurPhoto via Getty Images)

Rovatok