Index Vakbarát Hírportál

Több mint egymilliárd euróért új kézbe kerül az AC Milan

2022. június 1., szerda 11:30

Legkésőbb szeptembertől gazdát cserél az olasz bajnok AC Milan labdarúgóklub, melyet az amerikai RedBird nevű befektetési cég vásárol meg – adta hírül az MTI.

Az egyesület szerdai tájékoztatása szerint a klubot 2018 óta birtokló, szintén amerikai Elliott Management mindenben megállapodott a Liverpoolnál is szerepet vállaló RedBirddel és a két fél aláírta az akvizícióról szóló végleges szerződést.

Ez alapján az AC Milan 1,2 milliárd euróért cserél gazdát, s a tulajdonosváltás szeptemberig megtörténik.

A célkitűzés pedig nem lett visszafogott:

Megtiszteltetés számunkra, hogy részesei lehetünk az AC Milan dicsőséges történetének, és izgatottan várjuk, hogy szerepet játszhassunk a klub következő fejezetében, amikor visszatér az őt megillető helyére, az olasz, az európai és a világfutball legtetejére

– idézi a klubhonlap Gerry Cardinale alapítót és ügyvezető partnert, aki köszönetet mondott az Elliottnak azért, hogy az elmúlt években erre a szintre felzárkóztatta a klubot, amelynél azért még bőven van tennivaló.

A milánói klub rég nem látott siker után kerül új kezekbe, ugyanis 11 év szünetet követően tudott ismét diadalmaskodni a Serie A-ban, melyet 19. alkalommal nyert meg.

(Borítókép: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)

Rovatok