Index Vakbarát Hírportál

Bundesliga: ismét magyar edzője lehet a Herthának

2022. június 3., péntek 12:04 | aznap frissítve

Bódog Tamás korábbi csapattársa, Sandro Schwarz kinevezése után kaphat helyet a Hertha Berlin szakmai stábjában.

Német sajtóhírek szerint Sandro Schwarz Bódog Tamást is szeretné a szakmai stábjában tudni a Hertha BSC élén. Mindez azt jelentené, hogy a 2021 őszén felállított vezetőedző, Dárdai Pál után ismét lenne egy magyar a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő – a 2021–2022-es évad végén osztályozóval bennmaradt – csapat kispadján.

Bódog jelenleg a Mainz játékosmegfigyelőjeként dolgozik, korábban pedig idehaza a Diósgyőr, a Kisvárda és a Budapest Honvéd vezetőedzője volt. Ezt megelőzően az FSV Mainz II (2006–2009), a Fehérvár (2009–2011), az RB Leipzig (2012–2015) és a Bröndby (2016–2017) másodedzőjeként szerzett tapasztalatot.

A Hertha csütörtökön nevezte ki a legutóbb a Dinamo Moszkvánál dolgozott Sandro Schwarzot a csapat új vezetőedzőjének. A tréner 2001 és 2004 között a Mainznál volt Bódog csapattársa, innen kettejük jó viszonya.

A 43 éves szakember kétéves megállapodást írt alá a fővárosi klubbal, amelynél Felix Magath utódja lett.

A ruhr24.de beszámolója szerint Schwarz már hetekkel korábban megkereste Bódogot azzal, hogy lenne-e a segítője Berlinben, a magyar szakember pedig elfogadta az ajánlatot.

Dárdai Pál korábban két ízben is együtt dolgozott Petry Zsolt kapusedzővel a berliniek felnőttcsapatánál. Utóbbi szakembertől 2021 tavaszán vált meg a klub, a szakítás oka nem sportszakmai indok, hanem Petry Magyar Nemzetnek adott interjúja volt.

A Hertha belharcairól, szakmai válságáról itt írtunk korábban.

(Borítókép: Előttem az utódom, azaz Dárdai Pál és az akkor még a vendégeket irányító Sandro Schwarz kézfogása a Hertha és a Mainz 2018-as bajnoki találkozója után. Forrás: City-Press via Getty Images)

Rovatok