Index Vakbarát Hírportál

José Mourinho közel áll hozzá, hogy a Paris Saint-Germain új edzője legyen

2022. június 4., szombat 16:00

Angol sajtóértesülések jelentették, hogy José Mourinho rendkívül közel áll ahhoz, hogy átvegye a Paris Saint-Germain irányítását. A portugál szakember jelenleg az AS Roma edzője, legutóbb Európa Konferencia Liga győzelmet ünnepelhetett csapatával.

Elsőként a talkSPORT rádiós csatorna jelentette, hogy információik szerint közel a megegyezés José Mourinho és a Paris Saint-Germain között. Az már régóta köztudott, hogy nem Mauricio Pochettino irányításával képzelik el a jövőt Párizsban, de a portugál edzőlegenda személye kifejezetten meglepetésként érné a sportvilágot. Az értesüléseket azóta már több megbízható hírforrás átvette, így alapja mindenképpen lehet a feltételezéseknek.  

Az 59 éves szakember pályafutása során első alkalommal irányíthat francia csapatot, miután edzősködött már Portugáliában, Olaszországban, Spanyolországban és Angliában is. Mourinho lehet Carlo Ancelotti után a második edző, aki az öt európai topligából legalább négyet megnyer aktuális csapataival.

Korábban az olasz, spanyol és angol bajnoki címet is elhódította. 

Az értesülések azért is bírhatnak meglepetéssel, mivel a Konferencia Liga fináléja után Mourinho úgy nyilatkozott, hogy akármilyen megkeresést kap nyáron a piacról, azt vissza fogja utasítani, és a Roma kispadján folytatja a következő szezonban is.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok