Index Vakbarát Hírportál

Náci karlendítés miatt tartóztattak le angol szurkolókat Münchenben

2022. június 7., kedd 20:17

Náci karlendítés és károkozás miatt angol szurkolókat tartóztattak le Münchenben, ahol kedden 20.45-kor a német és az angol labdarúgó-válogatott játszik egymás ellen a Nemzetek Ligájában.

Nyolc angol futballszurkolót vettek őrizetbe Münchenben az angol válogatott kedd esti, Németország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzése előtt.

A rendőrség keddi beszámolója szerint a nyolc angol drukkert hétfőn vették őrizetbe München belvárosában, közülük

HÁRMAT LETARTÓZTATTAK NÁCI KARLENDÍTÉS MIATT.

Németellenes skandálások közepette törtek-zúztak

Többször előfordultak németellenes skandálások és a második világháborúval kapcsolatos énekek is az angol szurkolók részéről – írja a Sky News. Volt, aki a szállodában okozott kárt 2000 euró (777 ezer forint) értékben, négyen pedig rendőröket sértegettek, valamint utcán vizeltek. Akik nem tudták kifizetni a 200 eurós helyszíni bírságot, azok a kerületi bíróság elé kerültek.

Münchenben hétfő este több bár és kocsma idő előtt bezárt, ahogy megjelentek az éneklő, zászlókat lengető angol szurkolók. Kedden is több kocsma inkább zárva maradt.

Hétfő este egy verekedéshez is kihívták a bajor rendőröket, a 30-50 randalírozó angol szurkoló azonban a rendőrök kiérkezésére szétszéledt.

A találkozóval egy időben rendezik meg a csoport másik mérkőzését, az Olaszország–Magyarország-találkozót, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök is a helyszínen néz meg.

A magyar szurkolók így vonultak a cesenai stadionhoz, a találkozót az Index is élőben közvetíti.

Rovatok