Index Vakbarát Hírportál

Luxusautó helyett bringával ment edzőtáborba az uruguayi válogatott

2022. június 8., szerda 14:26

Az uruguayi labdarúgó-válogatott négy körrel a világbajnoki selejtezők vége előtt még a hetedik helyen állt a tabellán, a játékosok pedig megígérték: ha kijutnak a vb-re, kerékpárral mennek az edzőtáborba.

Sehol egy luxusautó vagy egy drága óra, így az alábbi videó láttán bárki simán hihetné azt, hogy egy csapat fiatal teker a fociedzésre. A helyzet ennél egy fokkal bonyolultabb, hiszen a felvétel tanúsága szerint a kerékpározó fiúk egytől egyig az uruguayi labdarúgó-válogatott tagjai, és épp az edzőtáborba tekernek, Complejo Celeste-be. 

Az egész mutatvány abból indult ki, hogy négy körrel a világbajnoki selejtezősorozat vége előtt fogadalmat tettek a válogatott játékosok: ha kijutnak a vb-re, bringával mennek edzőtáborba. Akkor éppen a hetedik helyen állt a csapat, előtte 14 mérkőzésből mindössze négyet tudott megnyerni. A selejtezősorozat vége előtti ötödik fordulóban pedig még az összesen 18 meccsből 11-et elveszítő bolíviai válogatott is 3–0-ra verte Uruguayt.

Úgy tűnik, a fogadalom következtében megtáltosodott a csapat, mert a maradék négy fordulóban négy győzelmet aratott, és végül a harmadik helyen kvalifikálta magát a 2022-es katari labdarúgó-vb-re Brazília és Argentína mögött. A válogatott pedig betartotta ígéretét, és valóban kerékpárral vágott neki az edzőtáborhoz vezető útnak: 

Rovatok