Index Vakbarát Hírportál

Micsoda gyönyörű új Olaszország, Mancinivel újra álmodozhatunk

2022. június 8., szerda 10:25

Az Olaszország–Magyarország (2–1) Nemzetek Ligája-mérkőzést követően az olasz sportlapok elaléltak az Azzurri teljesítményétől. Újjáéledt olasz labdarúgó-válogatottról és tökéletes játékról írnak.

A magyar labdarúgó-válogatott ugyan közel járt a második félidő hajrájában az egyenlítéshez, de végül 2–1-re kikapott az Európa-bajnok olasz válogatottól. Mindkét ország lemaradt a 2022-es katari vb-ről, az olasz válogatott legutóbb tavaly ősszel nyert tétmeccsen. Azután következett két döntetlen a vb-selejtezőkön, ami megpecsételte az Európa-bajnok sorsát. Majd az azt követő vereség Észak-Macedónia ellen a vb-selejtező osztályozó mérkőzésén csak egy újabb szög volt a koporsóban. Hiába nyert barátságos mérkőzést az Azzurri Törökország ellen idén januárban, a Finalissimán június elsején Argentína 3–0-ra verte Olaszországot.

A Nemzetek Ligája idei szezonjának kezdete sem alakult úgy, ahogy azt az olaszok szerették volna, mivel június 4-én a válogatott döntetlent játszott Németország ellen. Érhető tehát, hogy a pazar labdarúgáshoz szokott olasz közönség már alaposan ki volt éhezve egy tétmeccsen elért győzelemre. 

Olaszország–Magyarország 2–1: Barella, Pellegrini és Mancini miatt újra álmodozhatunk – írja a Corriere Dello Sport a címlapján.

Donnarumma kapitány véd, amikor kell, elöl pedig ott van a tehetség és a sebesség. Ezeket nézve, ez az olasz válogatott egy estére elfeledtette velünk a kihagyott világbajnokságot, illetve az Argentína elleni bukást, és reményt ad egy szebb jövőre. Mancini új csapatára mondhatjuk, hogy jobb később, mint soha 

– olvasható az összefoglaló felvezetőjében. 

A Tuttosport is el volt ájulva a hazai győzelemtől. Az összefoglalóban tökéletes teljesítményről és az olaszok uralta játékképről esik szó. A Tuttosport szerint a magyarok ellen végre sikerült azt a játékot játszania az Azzurrinak, amit a németek ellen csak ritkán tudott összehozni. Sok akció, kreativitás, remek kiugratások, és csapatszellem – ezek mentén a válogatott gyönyörű teljesítményt mutatott egy jó meccsen. 

Micsoda gyönyörű új Olaszország: 2–1 Magyarország ellen, és első hely a csoportban – ezzel a címmel olvasható a legnagyobb olasz sportlap, a La Gazzetta Dello Sport összefoglalója a tegnap esti meccsről. 

Valami elindult. Argentína egyre távolodik, a sokkot feldolgoztuk, Messiből csak egy van, és Olaszország visszatért egy (jól megérdemelt) győzelemmel a magyar válogatott ellen, amely Angliát felülmúlta, de az Azzurrival itthon régóta nem bír

– szinte olvasható a megkönnyebbülés a sorok között. A Gazzetta megemlítette, hogy Mancini végre ráérzett arra, hogyan lehet bátran játszatni a válogatottat. A lap kiemelte, hogy Marco Rossi munkája csodákra képes egy technikájában nem tökéletes, ám szilárd alapokon nyugvó magyar válogatottal, melyet Orbán Viktor ezúttal személyesen figyelt. Orbán Viktor jelenléte a legtöbb olasz lap hasábjain szóba került, jellemzően a narancssárga nyakkendő és a szurkolói sál is felkeltette az újságírók figyelmét. 

(Borítókép: Az olasz válogatott tagjai ünneplik a második gólt 2022. 06. 07-én. Fotó: Jonathan Moscrop / Getty Images) 

Rovatok