Index Vakbarát Hírportál

Ezúttal tényleg vége? A Bild szerint megegyeztek, Dárdai nem tér vissza a Herthához

2022. június 10., péntek 09:54

A Bild beszámolója szerint megszületett a döntés: Dárdai Pál közös megegyezéssel távozik a Hertha Berlin kötelékéből, azaz az első csapat kispadjáról való őszi felállítása után az utánpótlásban sem dolgozik tovább. A magyar szakember – aki egyúttal a Hertha történetének Bundesliga-rekordere 286 első osztályú meccsel a csapat színeiben – 25 év elteltével először nem lesz a klub alkalmazottja semmilyen formában.

A lap emlékeztet, korábban Fredi Bobic sportigazgató bejelentette, személyesen ő kezeli a „Dárdai-ügyet”. A 46 esztendős magyar tréner korábban 2015 februárja és 2019 júniusa, majd 2021 januárjától 2021 novemberéig irányította az első csapatot. Mindezt úgy, hogy a kettő között (egy rövid pihenőt követően) visszatért a klub utánpótláscsapatai mellé.

A Bild azt írja, megszületett a megállapodás, és közös megegyezéssel felbontják Dárdai Pál határozatlan idejű szerződését a német klubnál. A Hertha szóvivője is megerősítette a hírt: „Az egyezség részleteit nem hozhatjuk nyilvánosságra a megállapodás szerint” – tette hozzá a berlini klub kommunikációs munkatársa.

A Pécsi Mecseknél nevelkedett Dárdai 1997-ben a BVSC-től szerződött Berlinbe, ahol egészen 2012-es visszavonulásáig futballozott. Karrierje utolsó szakaszában már elkezdett az utánpótlásban dolgozni, 2012 februárjától az U17-eseknél volt segédedző.

Játékosként 372 tétmeccsen, edzőként 203 találkozón vállalt szerepet a HBSC-nél.

Az MTI, szintén német forrásból, azt írja, Dárdai – euróban – hét számjegyű összeget kap végkielégítésként.

A Hertha ugyanakkor nem marad magyar szakember nélkül, a csapatnál a héten jelentették be, hogy Bódog Tamás lesz az idény végén kinevezett Sandro Schwarz segítője az első keretnél. 

(Borítókép: Dárdai Pál 2021. szeptember 25-én Lipcsében. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer)

Rovatok