Index Vakbarát Hírportál

Ismét szivárványos akcióval készülnek a németek a magyarok ellen?

2022. június 10., péntek 11:13 | aznap frissítve

A tavalyi labdarúgó-Európa-bajnokságon a magyar válogatott müncheni vendégjátékát társadalompolitikai viták árnyékolták be. A Nationalelf szombaton a Puskás Arénába látogat, Oliver Bierhoff, a DFB sportigazgatója pedig elárulta, készülnek-e bármiféle akcióval.

Bierhoff csütörtökön úgy nyilatkozott a csapat herzogenaurachi bázisán, hogy ezúttal nem terveznek semmiféle társadalompolitikai megnyilvánulást.

A német válogatott legutóbb csatlakozott az angolok azon kezdeményezéséhez, hogy a rasszizmus elleni küzdelem jeléül letérdelt a kezdő sípszó előtt. „Támogatni akartuk az angolok akcióját” – mondta Bierhoff, majd hozzátette:

„Magyarországon most semmivel nem készülünk.”

Mint ismert, tavaly nyáron az Országgyűlés elfogadta a melegellenessé tett pedofilellenes törvényt, ezt követően pedig többek között Németországban is erősen bírálták a magyar kormányt.

A müncheni Allianz Arénába a német szurkolók zöme szivárványos zászlóval érkezett, a második hazai gólt szerző Leon Goretzka pedig a két kezével szívet formált a magyar szurkolók előtt.

„Én is úgy készülök, mint a többiek” – fogalmazott még a múlt héten a magyarok elleni összecsapást illetően a Bayern München középpályása. „Jó emlékeim vannak, nemcsak a gesztus, hanem a gólom miatt is.”

A német–magyar meccs előtt Mats Hummels szivárványszínű pólóban jelent meg, Manuel Neuer pedig szivárványos csapatkapitányi karszalagot viselt a találkozón.

A Magyarország–Németország Nemzetek Ligája-mérkőzés szombaton 20.45-kor kezdődik, az Indexen percről percre követjük az eseményeket! Két forduló után Marco Rossi csapata három ponttal a második, a német együttes két ponttal a harmadik helyen áll.

(Borítókép: Stefan Matzke – sampics / Getty Images Hungary)

Rovatok