Index Vakbarát Hírportál

Nem tartottak már rá igényt, Nikolics Nemanja távozik Fehérvárról

2022. június 10., péntek 15:09

A Mol Fehérvár FC nem ajánlott hosszabbítást, így szerződésének június 30-i lejártával távozik Sóstóról Nikolics Nemanja, az együttes gólrekordere – számolt be a klub hivatalos honlapja.

2010 és 2015, majd 2020 és 2022 között 314 tétmérkőzésen 164 gólt szerzett Vidi-mezben. Alapembere volt a fehérvári klubfutball történetének első bajnoki címét szerző, 2010–2011-es csapatnak és három gólkirályi címet is nyert piros-kékben futballozva. 

„Bár a következő szezontól már nem láthatjuk Nikót Vidi-mezben a pályán, klubunk vezetősége úgy döntött, hogy – a Vidi történetében először – visszavonultatjuk az általa viselt és ikonikussá vált 17-es mezszámot, elismerve elévülhetetlen érdemeit klubunk történelmének alakításában. Ez azt jelenti, hogy a jövőben nem viselheti senki ezt a számot a Vidi első csapatában” – mondta Sallói István, a csapat sportigazgatója.

A 180 centi magas, zentai születésű támadó eddigi karrierje során a Barcs, a Kaposvölgye, a Kaposvári Rákóczi, a Legia Warszawa és a Chicago Fire játékosa volt még. Lengyelországban és az Egyesült Államokban szintén gólkirály tudott lenni.

A 43-szoros válogatott, 34 esztendős támadó új klubjáról egyelőre nem szól a fáma.

Rovatok