Index Vakbarát Hírportál

Kazah ellenféllel kezd a Fradi a Bajnokok Ligájában

2022. június 14., kedd 12:30

Június 14-én, kedden délben kisorsolták a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának párosításait a svájci Nyonban. A magyar bajnok Ferencváros kiemeltként várta az eseményt.

A klub honlapjának beszámolója szerint a Ferencváros a kazah bajnok Tobol Kosztanajjal csap össze az első körben, az FTC idegenben kezdi a párharcot. Az első forduló játéknapjai július 5. és 6., valamint 12. és 13. lesznek majd.

Továbbjutás esetén az első fordulóhoz hasonlóan a második körben is kiemelt lesz majd a Ferencváros. A második selejtezőkör sorsolását június 15-én, szerdán tartják.

Hajnal Tamás, a ferencvárosiak sportigazgatója a közmédiának kiemelte: ellenfelük tiszteletet érdemel, miként az összes olyan BL-résztvevő, amely országa bajnokaként kivívta a szereplés lehetőségét a selejtezőben. Hozzátette: a Tobol olyan riválisokat előzött meg Kazahsztánban, mint az Asztana vagy a Kajrat Almati, amelyek a közelmúltban a nemzetközi kupákban mutatták meg magukat, akár a főtáblán is.

Nagyon alaposan fel kell készüljünk az ellenfélből, és természetesen a célunk, hogy a két mérkőzésen bizonyítsuk, mi vagyunk a jobb csapat

– nyilatkozta. Kiemelte: még nem tudják pontosan, hogy melyik stadionban játsszanak az idegenbeli találkozón, de nagy valószínűséggel műfüves pályán fogadják őket a kazahok.

Hajnal szerint előnyt jelent a ferencvárosiaknak, hogy a visszavágó házigazdái lehetnek, hiszen a párharc második felvonásán ők számíthatnak szurkolóik jelenlétére és támogatására. 

A Tobol viszont abban bízhat, hogy már javában tart a kazah bajnokság, és az előzetes program szerint a BL-selejtezős összecsapásig még három meccsen lép pályára.

„Egy ritmusban lévő csapat, miközben nekünk a kinti találkozó lesz az első tétmeccsünk a szezonban” - mondta Hajnal. Hangsúlyozta: fizikailag és mentálisan is top állapotban kell lenniük, hogy céljukat elérve továbbjussanak a selejtező második körébe.

Bajnokok Ligája-selejtező, az 1. forduló párosítása:

Tobol Kosztanaj (kazah) – FERENCVÁROSI TC

Ludogorec Razgrad (bolgár) – FK Sutjeska Niksic (montenegrói)

Pjunik Jereván (örmény) – CFR Cluj (román)

Maribor (szlovén) – FK Sahtyor Szaligorszk (fehérorosz)

F91 Dudelange (luxemburgi) – KF Tirana (albán)

Malmö FF (svéd) – az előselejtező győztese

KF Ballkani (koszovói) – Zalgiris Vilnius (litván)

HJK Helsinki (finn) – FK Riga FS (lett)

FC Bodö/Glimt (norvég) – KÍ Klaksvík (feröeri)

The New Saints (walesi) – Linfield FC (északír)

Shamrock Rovers (ír) – Hibernians (máltai)

Lech Poznan (lengyel) – Qarabag (azeri)

Skupi (északmacedón) – Lincoln Red Imps (gibraltári)

Zrinjski Mostar (bosnyák) – Sheriff Tiraspol (moldovai)

Slovan Bratislava (szlovák) – Dinamo Batumi (georgiai)

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok