Index Vakbarát Hírportál

Xavi megunta a problémás Piquét, nem számol vele a Barcánál

2022. június 14., kedd 13:02

Az FC Barcelona vezetőedzője, Xavi egy megbeszélésen tudatta korábbi csapattársával, egyben jelenlegi játékosával, Gerard Piquével, hogy nélküle képzeli el a jövő Barca-védelmét – számolt be a hírről a katalán Sport oldala.

Xavi a döntését a hátvéd fizikai problémáival és a pályán kívüli, nem megfelelő hozzáállásával és magatartásával indokolta.

A Sporton megjelentek szerint a vezetőedző fiatalítani szeretne a védelmén, így a következő percekben maximum epizódszerep jutna Piquének. A helyzetet azonban nehezíti, hogy a spanyol középhátvédnek 2024-ig érvényes szerződése van a klubbal, amely ráadásul 40 millió euróval tartozik neki.

Ami a pályán kívüli magatartását illeti, Xavinak aligha tetszett, hogy egykori csapattársa éppen válófélben van, kolumbiai énekesnő feleségét, akitől két gyermeke született, egy pincérnővel csalta meg, ezenkívül állítólagos korrupciós botránya, valamint üzleti ügyei sem tetszenek a katalánoknak.

(Borítókép: Xavi, az FC Barcelona vezetőedzője Gerard Piqué-vel beszél az UEFA Bajnokok Ligája E csoportjának FC Barcelona — SL Benfica közötti mérkőzésén a Camp Nouban 2021. november 23-án. Fotó: Alex Caparros / Getty Images)

Rovatok