Index Vakbarát Hírportál

Hatodik helyen végzett a bajnokságban, mégis feljutott az élvonalba a spanyol csapat

2022. június 20., hétfő 08:35

A Girona feljutott a spanyol labdarúgó-bajnokság élvonalába, miután a másodosztály rájátszásában megnyerte a feljutásért zajló döntős párharcot a Tenerifével szemben.

A két együttes múlt szombaton, Gironában gól nélküli döntetlent játszott, majd a vasárnapi visszavágón, a Tenerife otthonában a katalán vendégcsapat az első félidő hajrájában vezetést szerzett. A hazaiak az 59. percben egyenlítettek ugyan, de alig telt el tíz perc, öngóllal ismét előnybe került a Girona. A vendéggárda aztán a 80. percben lőtt góllal növelte a különbséget, majd 3–1-re megnyerte a találkozót, és így a párharcot is.

A Girona a hatodik helyen végzett a 2021/22-es bajnokságban, és legutóbb a 2018/19-es idényben szerepelt az élvonalban, ahová 2017-ben abszolút újoncként jutott.

A másodosztály küzdelmeit az Almería nyerte meg, mellette másodikként a Real Valladolid – a kétszeres világbajnok, kétszeres aranylabdás, a világ legjobbjának háromszor megválasztott brazil Ronaldo klubja – jutott fel a La Ligába, ahonnan a Granada, a Levante és az Alavés búcsúzott.

(MTI)

Rovatok