Index Vakbarát Hírportál

Rasszista támadások miatt Kylian Mbappé elgondolkozott a válogatottság lemondásán

2022. június 20., hétfő 11:24

A tavaly nyári labdarúgó-Európa-bajnokság után Kylian Mbappé, a franciák világbajnok támadója komolyan elgondolkozott azon, hogy fiatal kora ellenére ne lépjen többet pályára címeres mezben – derül ki a francia szövetség elnökével készített interjúból.

A Journal du Dimanche francia napilap közölt interjút a labdarúgó-szövetség elnökével, Noel Le Graettel. A sportvezető elmondta: a válogatott legnagyobb sztárja, Kylian Mbappé egy ideig elgondolkozott azon, hogy többet ne lépjen pályára hazája színeiben. A 23 éves támadó a Svájc elleni Eb-nyolcaddöntő tizenegyespárbajában egyedüliként hibázott büntetőt, és azt követően rasszista üzenetek sokasága érte a szurkolóktól.

A szövetség elnökének elmondása szerint Mbappé rendkívül csalódott volt, hogy az ő hibája miatt esett ki a francia válogatott a kontinenstornáról, azonban azt jobban kifogásolta, hogy a szövetség nem védte meg, mikor rasszista támadásokat kapott hibája után a közösségi médiában.

A torna után találkoztam vele, ahol nagyon dühös volt, és azt mondta, nem akar többet szerepelni a válogatottban. Természetesen ezt nem gondolta komolyan, csak a harag szólt belőle. Kylian egy győztes típus, így jött ki belőle a csalódottság. Természetesen bocsánatot kértem tőle a kialakult helyzetért

– tette hozzá Le Graet. 

A francia sportvezető ezzel együtt tagadta, hogy rasszista üzenetek érték volna a válogatott sztárját. Mint ismert, 2021 szeptemberében már érte kritika a francia futball első emberét, mivel akkor is azt mondta, hogy a futballban nem létezik, vagy csak nagyon ritka esetekben jelenik meg a rasszizmus.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok