Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Huták Antal

2022. június 22., szerda 07:36

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közölte, hogy súlyos betegségben 74 évesen meghalt Huták Antal, egykori nemzetközi labdarúgó-játékvezető és sportvezető.

Az MLSZ azt írta, hogy

74 éves korában, rövid, súlyos betegség után elhunyt Huták Antal korábbi nemzetközi labdarúgó-játékvezető és sportvezető.

Huták Antal játékvezetői pályafutása 1970-ben kezdődött a Budapest Labdarúgó-szövetségben. Az MLSZ szerint gyorsan haladva a ranglétrán hat évvel később már az országos játékvezetői keret tagja lett. Négy év NB II-es működés után 1980-ban a PMSC–Csepel-mérkőzés játékvezetőjeként mutatkozott be az élvonalban. Aktív pályafutása befejezéséig 166 NB I-es mérkőzést vezetett.

Két alkalommal bíráskodott a Magyar Kupa döntőjében és kétszer volt az év játékvezetője is.

Huták Antal 1986-tól 1992-ig volt tagja a FIFA-keretnek, 39 nemzetközi találkozón játékvezetőként és 40 mérkőzésen partjelzőként működött közre. Később UEFA-játékvezető-ellenőrként járta az európai pályákat.

Hazai pályafutása

Az aktív pályafutása befejezése után jelentős szerepet töltött be a hazai játékvezetés irányításában is, 1998-ben egy ideig vezette az MLSZ Játékvezetői Bizottságot, majd 2006-tól hat éven keresztül az MLSZ JB elnökhelyettese, küldője, majd tagja volt. A BLSZ JB elnökeként segítette a fiatal tehetségek fejlődését.

Huták Antal emberi tulajdonságai és szakmai felkészültsége alapján is nagy népszerűségnek, tekintélynek örvendett a csapatok, játékosok és játékvezetők körében egyaránt – emlékezett meg az MLSZ. Végül 42 év után, 2012-ben köszönt el a játékvezetőktől.

Ezt követően idejét leginkább a családjának és vállalkozásának szentelte. Vegyészmérnökként 23 elfogadott találmánya volt, munkáját az utolsó pillanatig ellátta. Fájó szívvel búcsúzik tőle az egész magyar labdarúgó- és játékvezető-társadalom

– közölte a szövetség.

Rovatok