Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám: Erről továbbra sem szeretnék a nyilvánosság előtt beszélni

2022. június 29., szerda 15:17

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya exkluzív interjú keretein belül nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a válogatott történelmi, angolok elleni győzelméről, illetve kitért magánjellegű kérdésekre is, és elárulta, mikor tervezi befejezni válogatott-pályafutását. Akadt viszont olyan téma is, amiről még mindig nem szeretne a nyilvánosság előtt beszélni.

Szalai Ádám, a magyar válogatott és a svájci Basel csatára emlékezetes heteken van túl, miután Marco Rossi együttese a júniusi mérkőzések után szenzációs bravúrral vezeti a Nemzetek Ligája A divíziójának harmadik csoportját, megelőzve az olasz, a német és az angol válogatottat. Utóbbi nemzeti tizenegyet méghozzá oda-vissza legyőzte a magyar csapat idegenben 4–0-ra. 

A lefújás utáni pillanatokban az egész mérkőzés, így a végeredmény is szürreálisnak tűnt. Akárcsak az idegenbeli győzelem, az angolok elleni hazai siker is örök emlék. Aki átélte, sohasem feledi, de a futballban kevesen élnek meg a múltból. Az ilyen pillanatokat élvezni kell, ám a helyén kell kezelni a győzelmet, mert szeptemberben ismét fontos meccsek várnak ránk

– tekintett előre a 34 éves labdarúgó. 

Arra a kérdésre, hogy mi volt a siker titka, csak annyit felelt: be kell tartani a kapitány kéréseit. 

Az NS interjújában kitért az utóbbi fél évre, amely Szalai Ádám pályafutásában igen intenzívre sikerült. A csapatkapitány elmondta, megműtötték, ezt követte a felépülés, és aztán a klubváltás következett. Emellett a magánélete is mérföldkőhöz érkezett, illetve vállalkozásával és a jótékonysági alapítványával is foglalkoznia kellett. 

Arra a kérdésre, hogy mi történt pontosan a heidelbergi egyetemi kórház idegsebészetén, amikor megműtötték, nem válaszolt. 

Erről továbbra sem szeretnék a nyilvánosság előtt beszélni, túlságosan személyes jellegű. Maradjunk annyiban, karrierem egyik legnehezebb időszaka volt.

Elárulta viszont, hogy hamarosan apuka lesz, sőt még születendő gyermeke nemét is megosztotta.

„Lányos apuka leszek, de ennél többet tényleg nem szeretnék erről beszélni.” 

Szó esett arról is, hogy mikor tervez visszavonulni a válogatottbeli szerepléstől.

A harmincötödik születésnapomhoz közeledve ez a kérdés már bennem is felvetődött. Életem legszebb pillanatai közé tartozik, hogy a világ legerősebb válogatottjai ellen csapatkapitányként vezethetem ki a társaimat, és amíg a mostani szinten tudok edzeni és játszani, illetve amíg erőnlétileg és mentálisan is rendben vagyok, szeretném segíteni a csapatot. Ha egyszer bejelentem, hogy vége, az vélhetően spontán döntés lesz, ilyesmit nem lehet előre megtervezni

– fejtette ki a 34 éves csapatkapitány.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok