Index Vakbarát Hírportál

Olimpiai bajnok és gólkirály csatárt vesz a Spurs

2022. június 30., csütörtök 11:08

Nagyon úgy fest, hogy már csak órák kérdése, hogy a Premier League-ben szereplő Tottenham hivatalosan is bejelentse Richarlison szerződtetését.

A brit média mellett az átigazolási ügyekben bennfentes Fabrizio Romano is arról számolt be, hogy már megvan az egyezség a játékos és új csapata között, az Everton pedig 50 millió fontot, valamint teljesítményétől függő bónuszokat kaphat a 25 éves támadóért.

Tottenham have signed Richarlison on a permanent deal, here we go! First part of paperworks now signed with Everton, after full agreement on personal terms. #THFC

Fee will be £50m guaranteed plus add-ons. Richarlison, on his way for medical tests in Brasil. Done deal. pic.twitter.com/r5zFOJPK1f

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 30, 2022

Richarlison 2017-ben szerződött a Fluminensétől a Watfordhoz 12,4 millió euróért, egy évre rá pedig közel 40 millióért lecsapott rá az Everton, ahol 152 tétmeccsen 53 gól és 14 gólpassz volt a mérlege.

A széleken is bevethető futballista a brazil válogatottban eddig 36-szor lépett pályára, ezeken 14-szer volt eredményes, további hat találatot pedig ő készített elő.

A 2021-re halasztott tokiói olimpián gólkirályként segítette aranyéremhez hazáját, 2019-ben pedig Copa Américát nyert.

(Borítókép: Alexander Hassenstein/Getty Images)

Rovatok