Index Vakbarát Hírportál

Egygólos magyar vereség az Eb-bronzmérkőzésen

2022. július 3., vasárnap 19:31

A magyar női futsalválogatott 2–1-re kikapott az ukrán csapattól a portugáliai Európa-bajnokság vasárnapi bronzmérkőzésén – adta hírül az MTI.

Az ukránok a kilencedik percben szereztek vezetést, majd a második félidő elején megduplázták az előnyüket. A magyarok kevesebb mint másfél perccel a vége előtt Horváth Viktória góljával szépítettek, de erejükből az egyenlítésre már nem futotta.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) május elején jelentette be, hogy az ukrajnai háború miatt a következő szezonra is fenntartja az orosz klubcsapatok és válogatottak kizárását a nemzetközi sorozatokból.

Ezért a második női futsal kontinenstorna négycsapatos mezőnyében Magyarország váltotta az oroszokat, mivel a selejtező második szakaszában a magyarok végeztek a második helyen az orosz válogatott által megnyert csoportban.

 A finálét ugyanúgy Spanyolország és a házigazda Portugália játszotta, mint a három évvel ezelőtti első kontinensviadalon. Bár a hazaiak kétgólos előnyre tettek szert, Ale de Paz két találatával egyenlített a rivális, így hosszabbítás következett, amelyben a spanyolok szereztek vezetést, alig több mint egy perccel a ráadás vége előtt viszont a szintén másodjára eredményes Pisko egyenlített.

A tízméteresekben aztán a címvédő spanyolok bizonyultak jobbnak.

NŐI FUTSAL EURÓPA-BAJNOKSÁG

BRONZMÉRKŐZÉS

Ukrajna–Magyarország 21 (10)

gólszerzők: Titova (9.), Volovenko (23.), illetve Horváth (39.)

DÖNTŐ

Spanyolország–Portugália 3 3 (1 2, 2 2, 3 2)   tízméteresekkel: 4 1

Rovatok