Index Vakbarát Hírportál

Sztárigazolásokat jelentettek be a Premier League nagyágyúi

2022. július 4., hétfő 11:25

Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Arsenal és Manchester City is sztárigazolást jelentett be hivatalos közösségi oldalain. A londoni klub éppen a City korábbi támadóját, Gabriel Jesust szerződtette, míg a manchesteri csapat a Leeds United kulcsfiguráját hozta el.

Gabriel Jesus immár hivatalosan is az Arsenal játékosa, miután a londoni klub bejelentette érkezését, sőt még azt is elárulták, hogy a kilences mezszámban fog szerepelni a brazil válogatott csatár. A 25 éves támadó ára 45 millió font, négyéves szerződést kötött vele Mike Arteta csapata.

Jesus az angol élvonalban 159 meccsen 58 gólt lőtt és 32 gólpasszt osztott ki a Manchester City játékosaként. A Palmeirasban nevelkedett támadó az Arsenal negyedik érkezője a nyáron: korábban Marquinhos Alencar, Fabio Vieira és a kapus Matt Turner érkezését jelentették be a londoniak.

A Manchester City is elköltött 45 millió fontot, Pep Guardiola csapata a Leeds United és az angol válogatott kulcsemberét, Kalvin Phillipst szerezte meg. A középpályás hatéves szerződést írt alá a bajnoki címvédő csapattal. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok