Index Vakbarát Hírportál

Barcelonában köthet ki Cristiano Ronaldo

2022. július 5., kedd 11:15

Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo a múlt héten jelezte csapatának, a Manchester Unitednek távozási szándékát, a portugál szupersztár ugyanis a Bajnokok Ligájában akar játszani és trófeákért küzdeni, jelenlegi klubjával pedig erre nincs esélye. A legújabb sajtóhírek szerint visszatérhet a spanyol bajnokságba, ám nem korábbi sikerei színhelyére, a Santiago Bernabéuba, hanem az ősi rivális FC Barcelonánál köthet ki!

Ronaldo családi okokra hivatkozva nem tért vissza az MU-hoz a felkészülés kezdetére, így egyelőre nem is edz a csapattal, miközben menedzsere, Jorge Mendes több nagy klubbal is felvette a kapcsolatot, és beajánlotta védencét egy esetleges átigazolásra.

Eddig leginkább a Chelsea és a Bayern München érdeklődéséről lehetett hallani, hétfőn viszont a portugál ügynök az FC Barcelona elnökével, Joan Laportával tárgyalt személyesen a katalán városban. Bár a beszélgetés legfőbb témájául Mendes egyéb játékosai szolgáltak – Francisco Trincao távozása, valamint Bernardo Silva esetleges érkezése is szóba került –, az 56 éves üzletember a Barcának is beajánlotta Cristiano Ronaldót!

Bár a La Liga nem lenne újdonság a portugál támadónak, óriási meglepetés lenne, ha Xavi együtteséhez kerülne, hiszen Ronaldo 2009 és 2018 között az ősi rivális Real Madridot erősítette, amellyel többek között négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját, és kétszer a bajnokságot.

A mai futballban azonban már semmin sem lepődhetünk meg, az viszont biztos, hogy egy ideig szokni kellene Ronaldót gránátvörös-kék mezben…

(Borítókép: Cristiano Ronaldo. Fotó:   Gualter Fatia / Getty Images)

Rovatok