Index Vakbarát Hírportál

A hazai meccsre maradt a döntés a Fradi BL-selejtezőjében

2022. július 6., szerda 17:54

Gól nélküli döntetlennel kezdte meg Bajnokok Ligája-szereplését a Ferencváros, a selejtező első fordulójának kazahsztáni odavágóján nem bírt a Tobollal. A visszavágót jövő szerdán 20 órakor rendezik meg.

Bár az első lehetőség a sorozatban a negyedik európai főtáblájáért küzdőFerencváros előtt adódott, ezt követően sok pontatlanság jellemezte a magyar bajnok játékát, az első negyedóra végéhez érve az egyre bátrabban játszó Tobol pedig közel került a vezetéshez: Zoran Tosics lövésénél Vécsei Bálintnak kellett mentenie a gólvonal elől.

A 20. percben hatalmas helyzetbe került a magyar együttes, a kapusról lecsorgó labdát Kristoffer Zachariassen viszont nem tudta a kapu torkában a hálóba vágni.

A lelkesen játszó hazaiaknál a 27. percben Rúben Brígido szánta el magát szólóra, majd lőtt 20 méterről a jobb felső felé, szerencsénkre azonban a labda kevéssel fölé szállt.

A ferencvárosiak futballjából továbbra is hiányoztak a jó befejezések, a játékrész hajrájában pedig még egy kisebb kakaskodás borzolta a kedélyeket, így gólokat nem, csak sárga lapokat láthatott a közönség az első félidőben.

A fordulást követően a nyáron szerződtetett Adama Traoré fölé zúgó lövésével, majd Zacheriassen kapusra csúszásával és Botka Endre távoli próbálkozásával veszélyeztetett a Fradi, mindhiába.

Egyórányi játékhoz közeledve Ashat Tagibergen léc alá tartó löketénél Dibusz Dénesnek kellett védést bemutatnia, a szöglet után előbbi már nem talált kaput.

A hajrában mindkét csapat próbálkozott, de gólt ezen a találkozón senki sem tudott szerezni, így a Ferencváros a 64. BEK/BL-meccse után is maradt 99 találatnál.

A visszavágót jövő szerdán 20 órától rendezik meg.

Ön szerint a Fradi melyik csoportkörbe jut be?

  • 5724
    Az El-be
  • 1938
    Az Ekl-be

BAJNOKOK LIGÁJA

SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

Tobol (kazah)–Ferencváros 0–0

A visszavágót július 13-án, 20 órától játsszák le.

Rovatok