Index Vakbarát Hírportál

Papíron fillérekre a csőd, mégis újabb játékos érkezését jelentheti be a Barcelona

2022. július 12., kedd 09:23

Eldőlt Raphinha, a Leeds United brazil válogatott szélsőjének sorsa: a 25 éves labdarúgó a Barcelona futballistája lesz – jelentette a goal.com. A portál információi szerint a két klub 71 millió eurós üzletet kötött, ám a katalánoknak ezt egyelőre nem kell kifizetniük.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Chelsea által is megkörnyékezett Raphinha az elmúlt hetekben mindvégig a Barcelonát favorizálta, ugyanakkor hétvégén menedzserén, a korábbi Barca- és Chelsea-játékos Decón keresztül ultimátumot adott a gránátvörös-kékeknek, vagy 48 órán belül megegyeznek a megvásárlásáról, vagy elfogadja a londoniak ajánlatát.

A jelek szerint összejött az egyezség, bár a katalánok nem tudtak azonnal pénzt teremteni a kilencszeres válogatott labdarúgó megszerzésére, így is olyan ajánlatot tettek a Leeds elé, amelyet az angol klub elfogadott. Az érdekesség azonban az, hogy a Raphinha játékjogáért járó pénzből a Leeds jó eséllyel egy fillért nem lát a nyáron: az egyezség szerint a Barca több részletben fizethet, és a törlesztést is csak akkor kell megkezdenie, ha a spanyol szövetség is rendben találja a csapat költségvetését.

A goal.com azt írja, innentől kezdve már csak néhány részletet kell tisztázni a felek között, és gyorsan hivatalos lesz a megállapodás.

Spanyol sajtóhírek szerint a Barcelonát gyakorlatilag hajszál választja el a teljes csődtől, több száz milliós adósságot görget maga előtt a klub, amit lényegében újabb és újabb hitelek felvételével törleszt, illetve olyan jogdíjakat árusít ki áron alul a gyors bevételszerzés érdekében, amelyek hosszabb távon, a klubon belül tartva nagyobb bevétellel kecsegtetnének – lásd a tévés jogdíjak esetét. Spanyolországban olyan sajtóhírek is napvilágot láttak, melyek úgy becsülik, minden egyes, a napjainkban elköltött egy euró a későbbi kamatok miatt a jövőben öt elköltött eurónak felel meg a csapatnál. Azaz a La Liga legutóbbi idényének ezüstérmese konkrétan a saját jövőjét éli fel.

Ezzel együtt Raphinha érkezésének alighanem örülnek a katalánok: a különböző videómegosztó portálokon tucatjával jelentek meg az elmúlt órákban a brazil szélsőt üdvözlő montázsok, összeállítások.

Rovatok