Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea megszerezte a Manchester City angol válogatott sztárját

2022. július 13., szerda 20:11

Raheem Sterling 77-szeres angol válogatott labdarúgó a Manchester Citytől a Chelsea-hez igazolt – adta hírül a Magyar Távirati Iroda a londoni klub hivatalos bejelentése alapján.

A Lőw Zsoltot másodedzőként foglalkoztató londoni klub öt szezonra szóló szerződést kötött a 27 éves szélsővel, akiért – brit sajtóértesülések szerint – körülbelül 50 millió fontot fizetett. Sterling klubváltása már hetek óta beszédtémát jelentett Angliában, a legtöbb helyi lap már csak a hivatalos bejelentés idejét találgatta. 

Sterling az elmúlt hét esztendőben erősítette a Manchester Cityt. A csapatban 339 mérkőzésen 131 gólt szerzett és 11 trófeát nyert – a Premier League-et, azaz az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot, négyszer.

A széleken és középcsatárként egyaránt bevethető játékosnak a Chelsea már a harmadik topklubja Angliában, anno profi karrierjét ugyanis a Liverpool színeiben kezdte. 

Angol sajtóhírek szerint a londoni együttes hamarosan még egy játékost igazolhat bajnoki riválisától, a holland Nathan Aké személyében, aki 2012 és 2017 között már volt a klub játékosa. 

A Chelsea-nél erősen alakul a szerda, sajtóhírek szerint a Napoli a 31 esztendős védőjével, Kalidou Koulibalyval is egyezségre jutott a klubvezetés. Utóbbi játékos a Real Madridhoz szerződött Antonio Rüdiger helyét veheti át a védelemben, s állítólag 40 millió euróba kerül majd.

Rovatok