Index Vakbarát Hírportál

A Manchester United újabb érkezőt jelentett be az Ajaxtól

2022. július 18., hétfő 09:43

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett az Ajaxszal Lisandro Martínez átigazolásáról.

A „vörös ördögök” közleménye hozzáteszi, az argentin válogatott védő érkezése az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálat, a vízum és persze a játékossal való egyezség létrejötte után lesz hivatalos.

Az amszterdamiak a vételárat is ismertették a saját felületükön, e szerint 57,37 millió eurót kapnak Martínezért, ez az összeg pedig további 10 millióval növekedhet a teljesítményétől függően.

A balhátvédként is bevethető 175 centiméter magas futballista 2019-ben 7 millió euróért érkezett a holland rekordbajnokhoz, amelynek színebei 118 mérkőzésen lépett pályára, és minden évben a tabella élén zárt (ez mondjuk a koronavírus-járvány miatt félbeszakított idényben aranyérmet végül nem ért, így „csak” kétszeres bajnok).

Az angol rekordbajnok a 24 éves argentin futballista előtt Erik ten Hag vezetőedzőt is elcsábította Amszterdamból, érkezett a korábbi Ajax-középpályás Christian Eriksen, és a hírek szerint nagyon közel a megegyezés a csapatot korábban ugyancsak erősítő Frenkie de Jonggal – akinek az érkezése Donny van de Beekre is jó hatással lehet.

A Manchester Unitednél pedig még ekkor sem állnának le az Ajax-vonulattal, hiszen a tervek között szerepel Antony szerződtetése is. A 22 éves brazil szélső mindkét amszterdami évében két számjegyű gólt (10+12) és gólpasszt (10+10) termelt, piaci értékét 35 millió euróra teszi a transfermarkt.de.

(Borítókép: Lisandro Martínez és Erik ten Hag Manchesterben is együtt dolgozhat – ANP via Getty Images)

Rovatok