Index Vakbarát Hírportál

Bayern: landolt az újabb csúcsigazolás gépe Münchenben

2022. július 19., kedd 08:46

Órák kérdése, hogy Matthijs De Ligt hivatalosan is a Bayern München játékosa legyen – írja a Bild. A holland védőt kedd reggel München repterén fotózták.

Német sajtóhírek szerint a Bayern 70 millió eurót fizet De Ligt játékjogáért, a Juventus pedig további 10 millió euróra tarthat igényt bizonyos feltételek teljesülése esetén.

A 22 éves védő a Borussia Dortmundhoz szerződött német válogatott játékos, Niklas Süle helyét veheti át a bajor keretben.

A Julian Nagelsmann vezette csapat rendkívül aktív a nyári átigazolási piacon. Ugyan nyolc év után távozott a klubtól a gólgyáros Robert Lewandowski, az Oliver Kahn és Hasan Salihamidzic fémjelezte klubvezetés a helyére már korábban megszerezte Sadio Manét a Liverpooltól, illetve sikerült a középpályát és a védelmet is megerősíteni: Ryan Gravenberch és Nasszer Mazraui egyaránt az Ajaxtól érkezett.

A Bayern átalakulásáról és a klubra váró 2022–2023-as idényről részletesebben is írtunk itt!

De Ligt ugyancsak ezer szállal kötődik az Ajaxhoz, ott lett profi futballista, sőt, már 18 évesen a csapat kapitánya is volt. 2019-ben 85 millió euróért cserébe lett a Juventus játékosa – Olaszországban három év alatt 87 bajnokin, összesen 117 tétmeccsen kapott lehetőséget.

(Fotó: Christian Kolbert/Getty Images)

Rovatok