Index Vakbarát Hírportál

Xavi megkérte a Barcelona vezetőségét, hogy szerződtessék Lionel Messit

2022. július 25., hétfő 09:40

Egybehangzó spanyol sajtóinformációk szerint Xavi Hernández, a Barcelona trénere arra kérte a klub vezetőségét, hogy a 2022-23-as szezon végeztével hozzák vissza a csapathoz Lionel Messit.

A hétszeres Aranylabdás argentin legendának 2023. júniusáig van érvényes szerződése a Paris Saint-Germain csapatával, azonban igény esetén a kontraktus egy évvel meghosszabbítható. Xavi Hernández kiváló kapcsolatot ápol Messivel, és meggyőződése, hogy az

argentin labdarúgó visszatérése a katalán fővárosba mind gazdasági, mind sportszakmai szempontból jó hatással bírna a Barcelonára.

Ezért is kérte meg a spanyol szakember a Barcelona vezetőségét, hogy Messi szerződésének lejártával szerződtessék újra a katalán csapathoz. 

A spanyol Sport információi szerint Xavi már a klub elnökével, Joan Laportával is egyeztetett, akivel megegyező a véleményük afelől, hogy Messi küldetése Barcelonában még nem ért véget. Messi 2021-ig tartó barcelonai karrierje alatt tíz bajnoki címet, és négy Bajnokok Ligája-trófeát ünnepelhetett a katalánokkal. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok