Index Vakbarát Hírportál

Kétszáz font bírság jár minden perc késésért a Premier League-klubnál

2022. július 28., csütörtök 15:27

Steven Gerrard, az angol élvonalbeli Aston Villa trénere mindig is szerette a rendet és a szigorú szabályokat csapata körül, ezért viszonylag érdekes szabályokat hozott az új szezon kezdete előtt, amelyeket egy apró hibával is megszeghetnek a játékosok.

A korábbi Liverpool-legenda mindig is hangsúlyt fektetett arra, hogy játékosai tartsák be az alapvető normákat. Az angol médiában kiszivárgott ezúttal egy fotó, amelyen Gerrard új bírságlistája látható. A felsorolt vétségekből többek között kiderül, hogy minden egyes perc késés után a játékosoknak kétszáz fontot kell befizetniük a közösbe. 

A listának érdekes pontjai is vannak, mint például hogy ha az egyik játékos papucs nélkül zuhanyzik, egyből száz font bírságot fizethet tettéért. Az edzésről történő késésnek már borsosabb ára van, a díja ötszáz font. 

A rendre és a tisztaságra is nagy figyelmet fordít a vezetőedző. Amelyik játékos figyelmetlen volt, és tányért vagy poharat felejtett az étkezőasztalon, száz fontot köteles fizetni.

A pályán elkövetett tetteknek is következményük van: amennyiben az egyik játékos reklamálásért kap sárga lapot a mérkőzésen, úgy kétszáz fontot kell fizetnie, miután lejött a pályáról. Az azonnali piros lapért már súlyosabb büntetés jár: 

a vétkes köteles meghívni az egész csapatot vacsorára négy héten belül. 

A teljes listát és a vétségek árát az alábbi képen lehet szemügyre venni részletesebben. 

 (Borítókép: Getty Images)

Rovatok