Index Vakbarát Hírportál

A spanyol fociliga főnöke megnyugtató híreket hozott a Barcelona-szurkolóknak

2022. július 28., csütörtök 18:03

Javier Tebas, a spanyol labdarúgó La Liga elnöke szerint rendben halad az anyagi gondokkal küzdő FC Barcelona új játékosainak regisztrációja – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A katalán sztárklub az elmúlt időszakban nagy adósságot halmozott fel, ám ezen a nyáron így is futotta jelentős erősítésekre Xavi Hernández vezetőedzőnek: az együttes már bejelentette Raphinha és Robert Lewandowski érkezését, és a napokban várhatóan lezárul Jules Koundé átigazolása is.

„A Barca minden lépését figyeljük, amikor beérkeznek a megfelelő iratok, meglátjuk, hogy kik azok a játékosok, akiket nem neveznek az új szezonra" – utalt Tebas arra, hogy a katalánoknak várhatóan néhány labdarúgótól meg kell válniuk ahhoz, hogy a költségvetésük egyensúlyba kerüljön. A ligaelnök ezzel egyúttal a spanyol és a nemzetközi sajtóban szárnyra kapott hírekre is reagált, melyek szerint egyelőre még nem érezheti magát biztonságban a Raphinha–Lewandowski-kettős, a regisztrációjuk ugyanis egy-két jelenleg sem távozni, sem kisebb bérezést elfogadni nem hajlandó játékostárs jövőjétől függ.

A Barcelona az utóbbi hetekben abból szerzett anyagi tőkét magának, hogy a jövőbeli, közvetítési jogokból származó bevételeit értékesítette.

Tudják, mi a dolguk. Van még teendőjük, hogy minden új szerzeményüket regisztrálják, de jó úton járnak" – fogalmazott az MTI által idézett sportvezető.

A lehetséges távozók között a legnagyobb név a holland válogatott Frenkie de Jong, akit a Manchester United szeretne magához csábítani. A játékos maradni szeretne a Barcelonánál, amely azonban közölte, hogy ehhez bele kell egyeznie fizetése csökkentésébe – erre a labdarúgó azonban nem hajlandó. Xavi korábban jelezte: ő számol De Jonggal, akinek a sorsa azonban „az ismert okok miatt” nincs az ő kezükben – emlékeztetett a távirati iroda.

Rovatok