Index Vakbarát Hírportál

A Kisvárda győzött, a Fehérvár kikapott, ám mindkét együttes továbbjutott az Ekl-ben

2022. július 28., csütörtök 19:52 | aznap frissítve

A Kisvárda az idegenbeli egygólos siker után hazai pályán is 1–0-ra nyert a kazah Kajrat Almati elleni az Európa-konferencialiga 2. selejtezőkörében, ezzel készülhet a folytatásra a sorozatban. A Mol Fehérvár viszonylag kényelmes helyzetből, háromgólos előnyből várhatta az azeri Qabala elleni visszavágót, s bár idegenben 2–1-re kikapott, szintén továbbjutott a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjében.

Kisvárda–Kajrat

Kifejezetten jól kezdett első hazai nemzetközi kupamérkőzésén a Kisvárda, számos veszélyes akciót vezetett, de az utolsó passzokba és lövésekbe rendre hiba csúszott vagy a védők mentettek az utolsó pillanatban, így nem tudta növelni idegenben szerzett egygólos előnyét. A kazah rivális először szűk húsz perc után veszélyeztetett, de Odincov lábbal hárított. Alapvetően ahogy Almatiban, úgy Kisvárdán is a magyar bajnokság ezüstérmesének akarata érvényesült, fölényét pedig még a szünet előtt sikerült gólra váltania, így a párharcot tekintve immár a biztonságot jelentő kétgólos előnnyel vonulhatott az öltözőbe – tudósított a Magyar Távirati Iroda a meccsről.

A folytatásban a Kisvárda átengedte a kezdeményezést, a hátrányban lévő Kairat Almati pedig támadott is, volt néhány helyzete, de nem sikerült betalálnia. A szabolcsi együttes negyedóra elteltével rendezte sorait, így kiegyenlítetté vált a játék, sőt, inkább ismét a hazai csapat futballozott veszélyesebben. Ennek köszönhetően a Kisvárda esélyt sem adott riválisának a párharc kiegyenlítésére, egyúttal teljesen megérdemelten jutott tovább kettős győzelemmel története első európai kupapárharcából.

Az NB I előző kiírásának ezüstérmesére valószínűleg a Molde vár a következő körben, mivel a norvég együttes a múlt heti első mérkőzésen 4–1-re felülmúlta a svéd Elfsborgot.

Qabala–Mol Fehérvár

Közepes színvonalú találkozón a fehérvári vendégcsapat a minimumot nyújtotta, ez arra volt elég, hogy az első félidőben Budu Zivzivadze révén még egyenlítsen, a hazaiak 73. percben lőtt második találata viszont azeri győzelmet ért.

A fehérváriak ellenfele a selejtező harmadik fordulójában a moldovai Petrocub Hincesti vagy az albán KF Laci lesz, a párharc első felvonását jövő csütörtökön, a visszavágót pedig egy héttel később rendezik – tekintett előre az MTI.

LABDARÚGÁS
EURÓPA-KONFERENCIALIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Qabala (azeri)–Mol Fehérvár 2–1
(1–1)
Kisvárda–Kajrat Almati (kazah) 1–0 (1–0)
Később
21.00: Puskás Akadémia–Vitória Guimaraes (portugál)

(MTI)

Rovatok