Index Vakbarát Hírportál

„Magyar öröm Pozsonyban” – a szlovákok megalázó vereségről írnak a Slovan–FTC után

2022. július 28., csütörtök 09:50

A Ferencváros megérdemelt továbbjutásáról, halovány Slovanról és az 1992-es párharc revánsáról értekezik a szlovák sajtó a két csapat Bajnokok Ligája-párharca után.

Amint arról beszámoltunk a magyar csapat az utolsó pillanatokban szerzett gólokkal nemhogy elkerülte a hosszabbítást, végül kifejezetten jól kinéző, 4–1-es sikert aratott Szlovákiában, a Slovan Bratislava vendégeként. 

„A Ferencváros jobb volt és megérdemelten jutott tovább” – rögzíti a tényt a sport.sk című portál beszámolója. „Szétomlott a Téglamező” – folytatják, utalva a Slovan korábbi stadionjának becenevére és a jelenségre, „a meccs elején fantasztikus volt a hangulat, utána viszont a síri csend lett úrrá a lelátón.” Az újság nyomtatott verziója egyel sarkosabban fogalmaz és címlapján „drámai vereségről”, „megfakult kékekről” értekezik, tudósításában pedig már megaláztatást emleget a végeredmény kapcsán.

„Magyar öröm Pozsonyban” – forgatja a kést saját szlovák olvasóiban a Novy Cas online kiadása. „A Slovan játékosai nem tudták kihasználni a múlt heti, budapesti meccsen összeszedett 2–1-es előnyt és nem jutottak tovább a Bajnokok Ligája selejtezőjében.” Érdemes megjegyezni, a közéleti lap nyitóoldalán már semmit nem is találni a tegnap esti mérkőzésről és a sportrovat fülre kattintva sincs a felső anyagok között a beszámoló.

A Novy Cas szerint már azért is fájó lehet a pozsonyiak veresége, mert az Európa-liga-selejtezőben az Olympiakosz vár majd rájuk, és előzetesen annak a párharcnak még a Ferencváros elleninél is kisebb továbbjutási esélyekkel vághat neki a Slovan.  

A Sportnet beszámolójában főszerepet kaptak az 1992-es párharc eseményei: „A szurkolók a múltban élnek. Gyakran szó esett a 30 évvel ezelőtti párosításról, amikor a Slovan nyert 4–1-re a Téglamezőn, de a meccset szurkolói rendbontások és heves rendőri beavatkozás zavarta meg. A ferencvárosiak most ugyanilyen arányú győzelemmel vágtak vissza” – írja a lap tudósítása. A lap azt a momentumot is felidézte, amikor jóval a meccs lefújása és a hazai szektorok kiürülése után az „Itthon vagyunk, itthon vagyunk” – skandálásba kezdtek a még mindig kiléptetésre váró örömittas FTC-drukkerek.

LABDARÚGÁS
BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
2. KÖR, VISSZAVÁGÓ
Slovan Bratislava–Ferencváros 1–4 (0–2)
Pozsony , Nemzeti Futballstadion,   21 500   néző.   V.:   Di Bello
Gólok:   De Marco, ill. Boli (20.), Zachariassen (30.), Traoré (89.), Laidouni (93.)

Összesítésben 5–3 a Ferencváros javára, ezzel a magyar bajnok a BL 3. selejtezőkörébe jutott, ahol az azeri Qarabag lesz az ellenfele. 

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok