Index Vakbarát Hírportál

Elgurult a volt válogatott kapus gyógyszere, láncfűrésszel vett elégtételt a szomszédon

2022. július 29., péntek 09:39

Már játékosként sem számított a leghiggadtabb kapusok közé, és a jelek szerint heves mentalitását a futballkarrieren túlra is megőrizte Jens Lehmann. A Schalkénál, a Dortmundban, az Arsenalban és a Stuttgarban is megfordult játékos a Stanbergi tóra néző ötmillió eurós villájában kapott idegbajt, miután arra eszmélt, a szomszédja garázsa belelóg kedvenc kilátásába...

A Bild beszámolója szerint Lehmann úgy gondolta, a szomszédja garázsa nemhogy a kilátást csúfítja el, részben az ő telkére épült, ezért aztán saját kezébe véve a dolgokat megindult egy láncfűrésszel, betört az épületbe és miután elvágta a biztonsági kamera tápkábelét, nekiesett a tartógerendáknak. Pechjére azonban a kamera akkumulátorról is működött, így végig rögzítette a ma már 52 esztendős exkapus ámokfutását. A szomszéd nemcsak feljelentette, de nyilvánosságra is hozta az ügyet, ezzel kőkemény választ adva Lehmann tettére.

A német lap megjegyzi, nem ez az első eset, hogy a 61-szeres válogatott játékost garázdaságon kapják: három másik rongálási ügye is volt az elmúlt években.

Ezúttal mintegy 10 ezer eurós (cirka 4 millió forintos) kárt okozott – teszi hozzá a Bild.

Lehmann az elmúlt években próbálkozott az Arsenal kapusedzőjeként, az Augsburgnál pályaedzőként és a Hertha Berlinnél elnökségi tagként, valamint tanácsadóként, de egyik posztján sem élt meg túl sok időt. Utóbbi klubtól azután menesztették, hogy véletlenül rossz helyre küldött egy sms-t, amiben azzal viccelődött, anno a német válogatottnál Dennis Aogo csak a „kötelező négerkvóta” miatt lehetett kerettag.     

(Borítókép: Jens Lehmann 2021. április 14-én. Fotó: Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images)

Rovatok