Index Vakbarát Hírportál

Kemoterápiára szorul a Borussia Dortmund támadója

2022. július 30., szombat 14:27

A szövettani eredmények alapján rosszindulatú az a daganatos elváltozás, amit a BVB által nyáron szerződtetett Sébastian Hallernél találtak másfél héttel ezelőtt. A fejleményekről a német klub hivatalos honlapja adott tájékoztatást: Sebastian Kehl sportigazgató szerint a csatár a lehető legjobb kezelést kapja, és jó esélyei vannak a teljes felépülésre. A BVB megértést kért a szurkolóktól, a következő hónapokban ugyanis nem terveznek újabb információkat megosztani a játékos állapotáról.

A BVB hivatalos honlapja másfél hete adott hírt Haller állapotáról először, akkor még csak annyit lehetett tudni, hogy egy rutinvizsgálatnál daganatos elváltozást találtak a heréinél, ami miatt azonnal elhagyta a csapat edzőtáborát, és újabb vizsgálatokra visszautazott Dortmundba. 

Azóta a legrosszabb forgatókönyv nyert igazolást, a szövettan szerint rosszindulatú az elváltozás, így az elefántcsontparti játékosra műtét mellett kemoterápiás kezelés is vár. 

„A lehető legjobb kezelést kapja, és a szakemberek szerint nagyon jók az esélyei a teljes felgyógyulásra. Sok erőt és optimizmust kívánunk neki és a családjának, gondolatban vele vagyunk ebben a nehéz időszakban” – reagált a hírre Sebastian Kehl, a BVB sportigazgatója.

Mindez azt jelenti, hogy Haller legjobb esetben is hónapokat kényszerül kihagyni.

A klub közleménye megjegyzi, megértést kérnek a drukkerektől és a média képviselőitől egyaránt, és úgy tervezik, a következő hónapokban egyéb tájékoztatást nem adnak Haller állapotáról, ezzel is biztosítva a támadó számára a teljes nyugalmat a kezelés és felépülés idejére.

Haller júliusban írt alá a Borussiánál, a csapatban a Manchester Cityhez szerződött Erling Haaland helyetteseként számoltak volna vele, ahogyan azt a mezszáma, a korábban a norvég által viselt kilences is mutatja. Az előző idényben 34 gólig jutó – a Bajnokok Ligájában nyolc meccsen tizenegy találatot szerző – csatárért 31 millió eurót fizetett ki a BVB.

Az utánpótlás-válogatottként még francia színekben szereplő játékos 2019 után tért vissza a német élvonalba, ahol korábban az Eintracht Frankfurt színeiben szerepelt, s Németországban kupát is nyert.

Ezt követően Angliába szerződött, ám a West Ham Unitednél nem találta meg a számításait. Nem úgy az Ajaxnál, amely másfél évvel ezelőtt szavazott neki bizalmat, és végül 66 tétmeccsen 47 gólt „kapott vissza” Hallertől.

A támadó az előző BL-idényben debütálóként négy gólt szerzett, amire Marco van Basten óta senki nem volt képes a sorozatban, de ezt követően sem állt le, sorra döntötte a rekordokat, 

Az elefántcsontparti felnőttválogatottban 12 fellépésen négyszer volt eddig eredményes.

(Borítókép: Sebastian Haller 2021 októberében - még az Ajax játékosaként. Fotó: Francois Walschaerts / AFP)

Rovatok