Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai az új nápolyi álom, sztárjukat is feláldoznák érte

2022. július 31., vasárnap 11:37

Olasz lapértesülések szerint a Serie A-ban szereplő Napoli új nyári álomigazolása Szoboszlai Dominik lenne, akiért komoly áldozatokat is hajlandóak lennének meghozni.

A Corriere dello Sport az Il Mattino értesülésére hivatkozva arról számolt be, hogy a nápolyi gárda kész felpörgetni kicsit az eseményeket, ezt pedig egészen konkrétan a RB Leipzig magyar válogatott futballistájával képzelnék el.

A támadójáték feljavításának kulcsát látják a fiatal futballistában, ugyanakkor a nagyjából 30 millió eurós vételárához áldozatokat kellene hozni.

A lap szerint erre a klub hajlandó is, a transfermarkt.de által 40 millió euróra értékelt 28 éves Piotr Zielinskit már 35 millió körüli összegért is eladnák, hogy megteremtsék a Szoboszlai átigazolásához szükséges pénzmennyiséget.

Nála csak Victor Osimhen (65) és Fabián Ruiz (55) ér többet a német oldal szerint Diego Maradona korábbi klubjánál.

A 21 éves magyar futballista 2021. január elsején 22 millió euróért cserébe érkezett a Red Bull Salzburgtól a lipcsei testvércsapathoz, ahol az első fél évben sérülések hátráltatták, de így is játszott már 45 tétmérkőzésen, amelyeken 10 gól és 9 gólpassz a mérlege.

Szombaton az RB Leipzig Gulácsi Péterrel, Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal felállva 5–3-ra kikapott a Német Szuperkupában a Bayern Münchentől, a Napoli kiszemeltje egy gólpasszal jelentkezett a statisztikai lapon, mielőtt 4–3-as hátrányban a 90. percben lecserélték.

(Borítókép: Martin Rose/Getty Images)

Rovatok